piše vanesa begić

Odlazak našeg dirigenta


Dirigent, skladatelj, pedagog, sve je to i više od toga bio nedavno preminuli maestro Damir Bužleta, koji je ostavio neizbrisiv trag na pulskoj i istarskoj glazbenoj sceni. Samozatajan i osebujan u svome stvaralaštvu, tih, ali svugdje prisutan svojim djelovanjem, Maestro je ostavio neizbrisiv trag zaduživši pulsku glazbenu i kulturnu scenu, i kao dirigent, i kao skladatelj, i kao pedagog.

Brojni njegovi suradnici, kolege, prijatelji i znanci vele da niti jedna kulturno-umjetnička i glazbena manifestacija neće više biti ista bez njega, budući da je u svaku izvedbu unosio silnu strast, energiju, entuzijazam, znanje i umijeće.

Poznat je i po tome da je kao dirigent uvijek uspijevao izvući najbolje od svakog glazbenika - nekada je bio dovoljan samo jedan pogled da se glazbenici koncentriraju maksimalno na svaku notu, da daju najbolje od sebe, a njegovi su učenici pri OKUD-u Istra uvijek dobivali nagrade i priznanja.

Važno je napomenuti da je on i jedan od najzaslužnijih što je Pula postala grad harmonike, jer je upravo on osnivao Međunarodnu ljetnu školu harmonike u Puli 1992. godine. Od tada su uzročno-posljedično nastale i brojne druge manifestacije, a upravo je on stvorio temelje.

Uvijek vrlo samozatajan, nije se volio isticati i hvaliti svojim uspjesima koji su vrlo brojni i raznoliki. Biti aktivan, ali nenametljiv, uvijek prisutan, ali nenaglašeno i imati sjajne rezultate u svemu. To mogu samo malobrojni. On je bio jedan od tih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater