Piše Vanesa BEGIĆ

Novi "Pionirski"

(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Od ponedjeljka će Dječji kreativni centar, nekadašnji Pionirski dom, imati novo ruho. Nakon nešto više od godinu dana obnove, nekadašnji Pionirski dom, Dom "Slavka Grubiše", potom Dječji kreativni centar bit će pravi suvremeni centar za djecu, dječje aktivnosti i predstave, druženje i kreativne sadržaje, kakav je Puli kao gradu koji se definira prijateljem djece i potreban.

Ova je ustanova bila prepoznatljiva jer je desetljećima bila istog izgleda, tek uz minimalne promjene održavanja, hodnici, dvorana, prostorije, narančaste stolice. Povratak u djetinjstvo.

Mijenjali su se nazivi, razne aktivnosti su se tu odvijale, neki su se selili, odlazili i dolazili, no veseli dječji žamor i narančaste stolice ostali su kao lajtmotiv i nezaobilazni čimbenik ove zgrade, kao nešto posve posebno što bi i odraslu osobu, prilikom obilaska ove zgrade, vraćalo u bezbrižno djetinjstvo.

Koliko li je ljudi kroz godine činilo posebnim ovaj dom, od voditelja aktivnosti, domara, teta čistačica, nekadašnje djece, danas afirmiranih profesionalaca u nekom polju djelovanja…

Pravi rasadnik talenata, bila bi najkraća definicija i najpreciznija ove zgrade, pojma za dječje aktivnosti. Tu je niz godina djelovao i dio pulske glazbene škole, zbog pomanjkanja prostora u svojoj matičnoj zgradi, nekada davno subotom ujutro održavale su se filmske projekcije za djecu.

Sada tu djeluju Društvo Naša djeca, Studio Zaro, Teatar Naranča i Dječja knjižnica, koja će imati tu prostor za promocije i zbivanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of