PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Nema nikog


Jest da predavanja u Županijskoj gospodarskoj komori u Puli nisu uvijek najzanimljivija, ali nikad se nije dogodilo da se ne pojavi baš nitko, ma kako nekome nešto dosadno bilo. Ama baš nitko od publike, izuzev predavača i novinara, nije se pojavio jučer u Komori na obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja. Kažu nam da su bili pozvani građani kojih bi se trebale ticati besplatne edukacije financirane iz europskih fondova. Navodno su pozvane i firme.

Teme nisu bile nezanimljive. Pozivaju su određene, osjetljivije skupine ljudi, poput mladih, žena, invalida i nezaposlenih da se informiraju o mogućnostima dodatnog obrazovanja jer, kako smo čuli, učilišta više nisu samo dosadne večernje škole koje završavaju oni kojima se nije dalo učiti kad je za to bilo vrijeme. I ne samo oni, informacije, i to besplatne, mogu dobiti i poduzetnici, ali i oni koji to tek trebaju postati. Organiziraju se, recimo, radionice o financiranju startupova, o digitalnom marketingu, e-poslovanju. Besplatno se nudi e-tečaj upravljanja društvenim mrežama kojim se, kako se moglo čuti, štedi vrijeme i resursi. Nije da su teme passé.

Ipak, nije se pojavio nitko. Možda je organizator, Istarska županija, zaboravio poslati poziv ljudima. U što sumnjamo. Ili potencijalni korisnici već rade. Možda negdje u inozemstvu. A prije će biti da su iskoristili blagodati interneta o kojima se moglo čuti na predavanju i odavno doznali sve što ih zanima s jednog mjesta. A da nisu protratili ni vrijeme, ni resurse.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum