PIŠE BORKA PETROVIĆ

Ne razbijajte (nam) štandove!

(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


"Mi smo proizvođači hrane koji mukotrpno radimo na polju i svoje proizvode prodajemo na ovoj tržnici. Ona je naša trgovina na otvorenom od koje živimo, a vi nam je uništavate. Okupljati se i družiti možete, ali vas lijepo molimo da našem radu i trudu iskažete poštovanje i više nam ne oštećujete imovinu", tekst je zalijepljen na štandovima na Solidarnoj ekološkoj tržnici u Šijani.

Molba je to, zapravo pravi vapaj, proizvođača koji se bave uzgojem eko hrane, a prodaju je upravo na ovim štandovima. Očito je kako su oni već dulje vremena na meti mladih vandala koji ovdje, osim što se pod okriljem noći druže, razbijaju tuđu imovinu. Pa im i ovim putem, javno, prenosimo njihovu molbu; družiti se možete, ali uništavati nemojte!

Solidarna ekološka tržnica u Šijani (preko puta Italuniona) održava se svaki utorak, trenutno po zimskom radnom vremenu od 16 do 18 sati, i na njoj se nudi ekološki uzgojeno povrće, voće, brašna, med, sir i mliječni proizvodi, a često održavaju i prigodna druženja i obilježavanja. Tijekom godina postala je mjesto dobre energije i pozitive te ju posjećuje sve više Puljana koji su svjesni koliko je važno jesti dobro i zdravo, ekološki i domaće. Neka tako i ostane, na zadovoljstvo svih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum