PIŠE BORKA PETROVIĆ

Miriše na novo

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Negativne se stvari lakše primjećuju nego pozitivne. Pa ipak putnici, ulazeći u glanc nove Pulaprometove autobuse, nisu mogli skriti svoje oduševljenje. Širili su oči, nosnice… "Sve još miriše po novom", ispustila je tihi jecaj jedna od putnica zadovoljna s novim, čistim sjedalima, velikim prozorima (još uvijek) neoblijepljenim reklamama kroz koje pogled seže unedogled.

 

Putnicima se, čuli smo jučer tijekom vožnje, jako sviđa što je novi autobus velik i prostran, a zadnji dio podignut pa se do njega dolazi preko dvije stepenice. Sjedeći u zadnjem dijelu, u udobnim sjedištima, osjećate se kao kralj javnog prijevoza. Sva sjedišta gledaju prema naprijed, prostora za noge ima dovoljno i više nema neugodnog dodirivanja koljenima s putnicima preko puta. Oduševljenje nekih išlo je tako daleko da su jednostavno morali pozvoniti da čuju kako zvuči novo zvono, mada nitko od njih nije izlazio na idućoj stanici. Šofer im to nije pretjerano zamjerio.

"Izgleda kao spaceship. Ja upisao autoškolu, a oni nabavili nove autobuse, gore europski fondovi", oduševljen je bio jedan srednjoškolac, otkrivajući tako da i on zna da je šest novih autobusa, vrijednih 7,6 milijuna kuna, kupljeno u sklopu EU projekta. Točnije, 85 posto sufinanciralo se iz europskih fondova, a 15 posto dalo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Novi Iveco autobusi dugi su 12 metara, prilagođeni slabije pokretnim osobama, ali i majkama s kolicima, klimatizirani te imaju besplatan internet. Što još poželjet? Uskoro ih stiže još šest pa će vožnja biti udobnija i na drugim linijama. Na nama je samo da ih čuvamo, da ostanu tako lijepi što duže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini