Piše Vanesa BEGIĆ

Mašta i (re)organizacija

ilustracija

ilustracija


Ljeti je sve nekako još funkcioniralo, neke su manifestacije održane u skraćenom obliku, neke u prilagođenom, neke na drugim lokacijama, a na sreću, i velika većina rujna bila je relativno topla i ugodna.

Sada, dolaskom sve kišovitijih i hladnijih dana, a takvo nas vrijeme očekuje barem do ožujka, treba biti vješt i kreativan u osmišljavanju programa i manifestacija da udovolje epidemiološkim mjerama, da organizatori ne bankrotiraju i da se ljudima ponude raznoliki sadržaji, jer i u sivim vremenima - u meteorološkom i svakom drugom pogledu, ipak nam treba neka svijetla točka.

Pula, grad sa sedam (službenih) brda, brojnim šetalištima, parkovima, lokacijama, napuštenim prostorima tik uz gradsku jezgru, može, uz malo dobre volje, truda i kreativnosti ponuditi alternativna mjesta radnje za razna događanja, a da sve bude u skladu s epidemiološkim mjerama.

Izvjesno je da će suživot s koronom u jednom ili drugom obliku trajati još neko vrijeme uz uspone i padove i da neće nestati preko noći, a kulturno-umjetnički sadržaji ipak ne mogu stati. Mogu biti prisutni u manjem obimu, u prilagođenom obliku. Čini se da će cjelokupan gradski život, onaj javni barem, u narednim mjesecima trebati dobru (re)organizaciju.

Hoće li se napušteni, prazni prostori u gradskoj jezgri pretvoriti u mini-galerije, trgovine sa specifičnim proizvodima, da se privuku ljudi do centra grada i revaloriziraju nekadašnja zanimanja, zanati, da se ponudi nešto posebno, što nije svojstveno svim trgovačkim centrima u svim gradovima, a u to uklopi i kulturno-umjetnička ponuda?

Izložbe u izlozima, knjige u izlozima, performansi, uz ponude "s prozora" autohtonih proizvoda… Mašta i dobra organizacija mogu svašta ako se ruke malih i "velikih" Puljana slože.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini