Piše Vanesa BEGIĆ

Imamo prosinac


Prosinac je definitivno, uz ljetni period, jedan od najbogatijih mjeseci u Puli, što se tiče broja događanja i njihove raznovrsnosti. Više od stotinu i pedeset programa tijekom mjesec dana na raznim lokacijama, prvenstveno u centru Pule, čine bit ovogodišnjeg Prosinca u Puli.

Ostali gradovi imaju Advent i adventsko slavlje u gradu, Pula ima Prosinac u Puli, koji obuhvaća adventska zbivanja te ona božićna i novogodišnja. I onda, početkom siječnja sve preko noći utihne, ugase se svjetla, nestane blještavila i svi se vraćaju svakodnevnom životu, zbivanjima i (pre)življavanju. No, svi oni koji se bune da se u Puli nikada ništa ne dešava, sada će doći na svoje, i moći će birati između tolikog broja događanja po formuli "za svakoga ponešto" - od klasične glazbe, plesa, kazališnih predstava pa sve do rock koncerata.

Nadajmo se da će ovogodišnji Prosinac u Puli imati onaj blagdanski duh za koji su mnogi na prethodnim izdanjima rekli da nedostaje. Kada je već u tolikoj mjeri "preokrenut" gradski život centra, onda barem neka to bude uspješno. Kada su mnogi ostali bez omiljenih autobusnih postaja i relacija, neka se kolektivna žrtva barem isplati i neka blagdanski duh preplavi grad.

Istina, svi problemi će ostati, blještavilo će možda samo nakratko potisnuti svakodnevicu koja je poput životne skalinade - tu se penje, tu se pada, od blagdanskog duha se ne živi, a ipak ga svi na neki način i u nekoj mjeri priželjkuju i traže. Kada ne bi bilo svih tih događanja, opet bi se netko bunio da se u Puli ništa ne dešava. Nikada svi zadovoljni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum