Piše Vanesa BEGIĆ

I previše muzike


Nakon iznimno bogatog prosinca kulturnim događajima i dočeka 2020., godine lijepe barem što se tiče brojki za sada, vrijeme je za svojevrstan rezime adventskih zbivanja. Bilo je bogato, novo, nekima se dopalo, drugima nije, kao uostalom i sve u životu. No, bilo je živo i djeci šareno i raznoliko. Na broj kišnih dana nitko nije mogao utjecati.

Zadnjih dana 2019. i prvih dana 2020. brojni su Puljani komentirali glazbenu ponudu u gradu za vrijeme blagdana, krenuvši od Portarate pa sve do drugih mjesta gdje su se održavale svirke uživo. Naravno, kao i uvijek, nikako sve zadovoljiti. Nekima je zasmetao pridjev "kultni" za neke bendove koji su tu nastupali, drugi su rekli da je bilo previše cover bendova, trećima je sve bilo super, a mlađi smatraju da je vrijeme za neke promjene i nove glazbene stilove i zbivanja.

Za mnoge je Pula prvenstveno rokerski grad, budući da su tu po tom pitanju kroz godine nastale značajne stvari i premda ima "invazija" sa svih strana, korijeni rocka su preduboki da bi tek tako nestali, vele pristaše ovoga žanra.

Nisu niti svi zadovoljni činjenicom da za svakoga bude ponešto, odnosno da prevlada kriterij raznolikosti jer smatraju da se time gubi na autentičnosti žanra i da se od šume ne vidi stablo. A oni koji nešto organiziraju, s druge strane, prolaze velike muke da bi upriličili kakva zbivanja; treba tu uložiti vremena, truda i - novca. Da bi onda opet netko komentirao da nešto ne valja. Koncerti koji nisu besplatni obično su preskupi za prosječne džepove i građane, tako da je opet sve uzročno-posljedično povezano. Neki bi rekli, i previše muzike, budući da je gratis.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini