PIŠE BORKA PETROVIĆ

Hit na Hidrobazi


Najbolja proslava 1. maja ikada. Bravo za inicijativu. Pulska Copacapana. To je samo dio pohvala koje se nižu za proslavu Prvoga maja koja se ove godine prvi puta održala na novouređenoj štinjanskoj plaži Hidrobaza. Prvomajsko slavlje dio je veće manifestacije pod nazivom Rock 'n' Grill, koja traje sve do subote, a već su je prvog dana pohodili brojni Puljani. A kad kažem brojni, to doista mislim - idealan sunčani neradni dan, pogled na more, klopa i cuga, urbana glazba, puno besplatnog parkinga - sve se posložilo. Gotovo da nije bilo osobe koja taj dan na svoj Facebook profil nije okačila barem jednu fotku slavlja na Hidrobazi.

Iako su neki mišljenja da su dva različita mjesta, jedno u Šijani, a drugo u Štinjanu, zapravo razvodnila tradicionalnu prvomajsku proslavu, brojni Puljani koji su se u srijedu spustili do mora pokazali su i dokazali da je Hidrobaza postala nova hit destinacija u gradu. Priča o razvodnjavanju tako ne drži vodu jer se radi o dvije različite ciljane skupine ljudi. U Šijansku šumu stižu većinom penzići koji strpljivo čekaju u redu za svoj tanjur graha, a na Hidrobazu su se toga dana (nadamo se i narednih, ako vrijeme posluži) spustile brojne mlade obitelji s djecom, oni nešto stariji, ali i mladi. Srednjoškolci su (pre)krcanim autobusima stizali do mora slušati rock i jesti grill, kako sam naziv manifestacije sugerira.

Jedino šteta da su, radi praznika i nedjeljnog prometovanja pulskih autobusa, taj dan do Štinjana vozila tek četiri busa. Uz nadu da će se iduće godine manifestacija ponoviti na istom mjestu, možda možemo očekivati da će sličnu renesansu ubrzo doživjeti i ostale gradske plaže. Možda Valkane ili pak kupalište Stoja?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater