PIŠE Borka PETROVIĆ

Gradski službenici par excellence

Komunalna palača Grad Pula

Komunalna palača Grad Pula


Etičko povjerenstvo Grada Pule u prošloj godini nije imalo puno posla. Naime, kako stoji u izvještaju koji je objavljen na stranicama Grada, prošle godine u gradsku upravu nije stigla niti jedna pritužba na postupanje službenika Grada Pule koje bi bilo suprotno Etičkom kodeksu službenika. Nije bilo tako pritužbi na mogući sukob interesa, primanje darova, koruptivno i drugo neetičko ponašanje te ugled gradske službe. Pula ima gradske službenike par excellence!

Prije nekoliko godina dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević pokrenula je stranicu "Ocijeni me" koja se bavila upravo ocjenom gradskih službenika. Pri tome se ne misli samo na obične činovnike jer su gradski službenici svi - od gradonačelnika, njegovih zamjenika i pročelnika pa nadolje. Na ovoj stranici pulski, ali ni ostali službenici, nisu prošli baš bajno. Nedavno je ova stranica uklonjena - Agencija za zaštitu osobnih podataka zabranila je ocjenjivanje i komentiranje čime je zapravo uništila svrhu same stranice. Svoj su potez opravdali "prekomjernom obradom osobnih podataka".

Zanimljivo je kako se uskoro otvorila nova stranica na kojoj je također moguće ocjenjivati službenike zaposlene u javnoj upravi, baš kao što je to bilo predviđeno i na drugoj stranici dok nije ugašena, s tom razlikom da ova stranica nema impresum pa se zapravo ne zna tko stoji iza nje. Kako god, ocijeniti ovdje možete čak 265 službenika u Gradu Puli, one po gradskim firmama, ali i djelatnike po školama, Lučkoj upravi, Centru za socijalnu skrb, pulskoj bolnici… Tko voli, nek' izvoli. Vidjet ćemo kakve će ocjene zaslužiti na kraju godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater