Piše zvjezdan STRAHINJA

Grad puca po šavovima, Mandrač i Marsovo polje prazni


Nebo nad Pulom oblačno, a parking potpuno prazan. Onaj tko se jednom zatekao ljeti u Puli za kišnog vremena, zna da su svi prometni kapaciteti prenapregnuti, ali je i u takvoj situaciji očito teško natjerati strance da koriste veliko parkiralište na Mandraču, pa i novouređeni parking Marsovo polje 2.

Čim se napuni Karolina, kaže nam direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić, većinu svojih djelatnika šalju na Marsovo polje i na Mandrač, da strance koji iz tih smjerova ulaze u grad usmjeravaju na parkirališta izvan centra, da bi se rasteretile gradske ulice i parkirališta. Ali ne slušaju, veli on, zaobilaze naše djelatnike jer svi hoće vozilom baš u centar, pred trgovine i Arenu.

Čim zaprijeti kiša, Pula Parking se sprema na kaos u gradu, ali unatoč tome pomoći kao da nema. Za posljednje kiše u ponedjeljak preko Tivolija se u koloni na ulaz u grad čekalo najmanje pola sata, dugi se niz vozila protezao duž Partizanskog puta. Na parkiralištu na Mandraču parkiran tek mali broj vozila, puno više ih se ipak nekako uspije probiti do grada. Mladića u bijeloj uniformi, iz jedinice prometne mladeži, koji stoji nasred ceste i nastoji usmjeriti vozače na parkiralište, stranci samo zaobilaze, uopće ga ne doživljavaju.

Dok je parkiralište na Mandraču već dugo u funkciji, ali neiskorišteno, ne zaboravimo da je ove godine u izgradnju novog parkirališta na Marsovom polju, koje je s oko 280 mjesta trebalo sabirati dobar dio vozila koja ljeti navale iz pravca Premantura, Pula Parking uložio oko pola milijuna kuna. Bez PDV-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of