PIŠE BORKA PETROVIĆ

Dupe na sunce!


"Ne znam više što ću. Kao u onoj pjesmi od TBF-a, gdje kod pogledam guzice i sise", požalio mi se nekidan jedan poznanik čija je obiteljska kuća tijekom godine ostala stisnuta između kuća za odmor s bazenima. Da budemo odmah jasni - njegova je ovdje odavno, dok su turističke kuće novokomponirane i stalno niču nove.

Kuće neposredno pored njegove cijeloga ljeta unajmljuju turisti. Dok u njima ljetuju obitelji s djecom, problema nema, no čim se u njoj skupe horde mladih željnih partijanja, jednostavno nema mira. Slijede noći i dani puni alkohola, opijanja, povraćanja, cike i vike…

- Ma oni niti ne odlaze na more. Ne izlaze. Uđu, zatvore se sedam dana. Bazen im je vrhunac, i, naravno, stalno su goli. Zašto bi moje maloljetno dijete to moralo gledati ili mi dok ručamo na terasi, pijemo kavu, pita se poznanik. Priznaje da nerijetko zove vlasnika, ponekad policiju, s terase viče i pokušava razularene goste umiriti sam.

- Zatvorili smo terasu sa svih strana, umjesto da uživamo u zraku, mi se skrivamo, kao da nismo mi ti koji smo na svome. Možda da i ja ujutro počnem izlaziti gologuz na terasu, okrenem dupe suncu pa neka uživaju oni, smije se moj sugovornik.

Ovakvi slučajevi, nažalost, nisu rijetki. Kuće za odmor niču usred stambenih naselja, a otkako su krenuli poticaji, dvorišta su puna bazena. Najviše je problema s noćnom bukom. Na kućnom redu i stavci o noćnom miru rijetko tko od iznajmljivača insistira jer, doznajemo, bitne su im dobre recenzije gostiju da bi se i iduće sezone kuće ili apartmani dobro punili. Druga je stvar kada i oni sami žive blizu - onda u špici turističke sezone vlada mir i ćudoređe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum