PIŠE BORKA PETROVIĆ

Plaća 10 tisuća kuna, zamislite!

Pixabay

Pixabay


Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, glasi poslovica. Istina, trenutno se smrknulo mnogima, ali ipak pojedinci profitiraju. Dok su brojnim obrtnicima radnje zatvorene, pa posla nemaju frizeri, pedikeri, kozmetičari i slične uslužne djelatnosti, a privatni sektor spas vidi u minimalcu, puni su posla trgovci, ljekarnici, poštari, dostavljači, ali i mnogi zaposlenici u djelatnosti prehrane. Jer, jesti se i u karanteni mora.

Većina poslodavaca shvatila je s koliko se izazova suočavaju radnici koji trenutno rade, i to više nego ikada, pa su ih primjereno nagradili bonusima. U nekim su djelatnostima plaće porasle, a potražnja za pojedinim profilima radnika narasla do neslućenih razmjera. Tako su, primjerice, trenutno jako tražena roba dostavljači, kako na području cijele Hrvatske tako i u našem gradu. Oni dostavljaju sve što vam može pasti na pamet - od mesa, preko povrća do gotovih jela te robe široke potrošnje koju nemamo kako kupiti, osim on-line.

Stoga ne čude oglasi u kojima se dostavljačima trenutno nudi plaća i od, zamislite, deset tisuća kuna! Dobro, daleko je to od nekad spominjanih osam tisuća eura za rad od kuće, na kompjutoru, ali prema trenutno aktualnom minimalcu ipak lijepa mjesečna svota. Naravno, posao je to koji, ma koliko bio plaćen, donosi i određene rizike, a sigurno nije ni lak.

I tako, dok se lanjske sezone tražio konobar ili sobarica više, danas se situacija potpuno okrenula, a s tim u vodu pale i sve obrazovne strategije koje smo zadnjih godina gorko zagovarali. Jer za biti dostavljač ne treba vam ni zvanje ni obrazovanje - tek motorin i rukavice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater