ZAVRŠNI KONCERT GLAZBENOG LABORATORIJA ROVINJ

Talijanske uspješnice za sve generacije, autorske skladbe dua Bugarin & Prenc i premijerno predstavljanje novog benda Leftovers

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA


Glavni rovinjski trg, Trg Maršala Tita, bio je ove nedjelje ispunjen brojnom publikom koja je pristigla na završni koncert Proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj - Laboratorio Musicale Rovigno. Bio je to devetnaesti po redu koncert od osnivanja rovinjskog Glazbenog laboratorija, a s obzirom da svaki semestar obilježava jedna glazbena tema - tako je ovaj semestar bio u znaku talijanske glazbe.

Pod vodstvom mentora Giorgia Sugara, Zorana Božića, Dina Kalčića, Giuseppea Bartolija, Marka Kalčića, Tee Tidić, Gorana Salvija, Manuela Fabrisa, Zorana Milana i Danijela Dražića, polaznici svih dobi - od 6 do 66 godina - tri mjeseca su pohađali radionice pjevanja, klavijatura, gitare, bas gitare i bubnjeva, a njih pedesetak nastupilo je na završnom koncertu.

Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)

Iako je tema bila zadana, izbor skladbi je bio vrlo šarolik - od uspješnica iz 50-ih i 60-ih pjevačica kao što su Mina s "Tintarella di luna" i Nada s "Ma che freddo fa", preko svevremenskih hitova poput "Vacanze Romane" grupe Matia Bazar, "La mia banda suona il rock" ili pak "Strani amori" Laure Pausini, "Girasole" Giorgie, "Soli" Adriana Celentana, "Certe notti" grupe Ligabue, "Penso Positivo" Jovanottija… do pjesama koje su pobijedile na Sanremu - prošlogodišnji pobjednici Maneskin i pjesma "Zitti e buoni" s kojom su i pobijedili na Euroviziji, kao i ovogodišnji predstavnici Italije na Euroviziji - Mahmood & Blanco i pjesma "Brividi".

Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)

I sami polaznici su pokazali inicijativu da samostalno krenu u istraživanje glazbene kreativnosti - tako se na prošlom koncertu jesenskog semestra prvi put s dvije autorske pjesme predstavio duo Ketlin Bugarin i Leon Prenc, koji su za ovaj koncert napravili još jednu autorsku pjesmu - "Le onde del Silenzio". Za sam finale premijerno se predstavio novoformirani cover band Leftovers sastavljen isključivo od polaznika Glazbenog laboratorija Rovinj - to su pjevačice Lana Jeremić, Jana Badurina Tomić i Eni Ružić (koje ujedno sviraju i gitaru i/ili klavijature), gitaristice Dora Pavić i Nora Pulić, basistica Alessia Salvi te bubnjar Antonino Pauletich, koji su pod vodstvom mentora Dina Kalčića pripremili polusatni koncertni program.

Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)

Kao i za brojnih prijašnjih koncerata rovinjskog Glazbenog laboratorija, veliku ulogu "iza kulisa" je odradio i dobro znani ton majstor Denis Budim koji se pobrinuo za odličan zvuk kao i da mladi glazbenici iskuse svoje izvedbe baš kao i profesionalni izvođači.

Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)

Program je vodio Teodor Tiani, a ovom prigodom su dodijeljene i priznanja jubilarnim polaznicima - to su Dora Pavić, Lucija Jurić, Leonarda Mesić, Gloria Borsani, Izidora Tošić, Andrea Jakus, Aurora Pavlović, Marko Djedović i Noel Smajlić, kao i zahvalnice koje su primili Marin Roža, Teodor Tiani i Denis Budim.

Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)

Bilo je to nedjeljno popodne u znaku dobre glazbe, druženja i prvenstveno enormne količine pozitivne energije, što je brojna publika itekako prepoznala te svaku izvedbu nagradila dugim aplauzima. Nekim polaznicima je ovo bila prva prilika da svoje glazbeno umijeće predstave na pozornici, a neki su pak, iako još uvijek polaznici, itekako kompetentni da svojim umijećem muziciranja samostalno nastave svoj glazbeni put. Cijeloj ovoj priči zajedničko je jedno - a to je da se u rovinjskom Glazbenom laboratoriju kontinuiranom edukacijom stvaraju nove generacije glazbenica i glazbenika, koji će zasigurno inspirirati još ljubitelja glazbe da se odvaže i krenu pjevati i/ili svirati. A kako najavljuju iz Glazbenog laboratorija Rovinj, prilike za to će biti još, i to nakon ljetne pauze, točnije u listopadu, kad kreće jesenski semestar.

Ovaj tradicionalni uskršnji koncert održan je pod pokroviteljstvom Grada Rovinja - Rovigno, uz sponzorstvo Turističke zajednice Grada Rovinja - Rovigno i u organizaciji Studija D.P.

Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)Završni koncert proljetnog semestra Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: GLR Rovinj)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum