PREPUN "GANDUSIO"

Rovinjci vole klapu "Valdibora"

| Autor: Aleta BRATTONI
(Snimila Aleta Brattoni)

(Snimila Aleta Brattoni)


Rovinjska klapa "Valdibora" ovog je petka počastila svoju publiku tradicionalnim božićnim koncertom, a o njezinoj popularnosti među Rovinjcima govori i odaziv građana, odnosno prepuno kazalište "Gandusio".

U duhu nadolazećih blagdana koncert je započeo božićnim pjesmama, no nije nedostajalo niti "klasičnih" klapskih izvedbi, kao niti zabavnih djela u vještoj interpretaciji ove peteročlane klape iz Rovinja.

U svom punom sastavu, pod vodstvom maestra Danijela Dražića, svojim su glasovnim sposobnostima ponovno dokazali svoju izvrsnost i kvalitetu. Naime, spomenimo kako klapa sudjeluje na poznatim festivalima natjecateljskog karaktera poput Međunarodnog festivala klapa u Perastu s kojeg su se čak dvaput vratili s nagradama prema ocjeni stručnog žirija, a nezapaženo nisu prošli niti u Posušju u BiH, kao niti u Bolu na Braču gdje su kao debitanti osvojili prvu nagradu publike.

(Snimila Aleta Brattoni)(Snimila Aleta Brattoni)

U svojih osamnaest godina postojanja članovi ove klape redovito su sudjelovali na svim smotrama klapa u Istri i na Kvarneru, ali i u inozemstvu, točnije u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, a dva su puta gostovali i u Njemačkoj.

Osim što su rovinjsku publiku raspjevale pjesme u izvedbi klape "Valdibora", dočekalo ih je i iznenađenje – gostovanje ženske klape "Agata" iz Kanfanara.

(Snimila Aleta Brattoni)(Snimila Aleta Brattoni)

Ova osmeročlana klapa djeluje četiri godine, a ime je dobila po svetoj Agati, zaštitnici žena i majki. Osim klapskog pjevanja, njeguju i repertoar sakralnih i popularnih pjesama, a za svoj su nastup izabrale svima znane božićne klasike.

Kruna ove ugodne večeri bio je bis koji je klapa "Valdibora" izvela s gošćama iz klape "Agata", a gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom nagradila ih je oduševljena publika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater