"SLATKA ISTRA"

Serđo Valić novu pjesmu posvetio istarskom medu

| Autor: Mladen RADIĆ
Serđo Valić i Petar Banko

Serđo Valić i Petar Banko


Serđo Valić ima novu pjesmu koju je ovaj put posvetio istarskom medu i nazvao je "Slatka Istra". Pjesma je uradak popularnog pjevača i radijskog voditelja i najpoznatijeg istarskog proizvođača bakalaja Petra Banka iz Baderne koji su u studiju zajednički izmiksali novi duet kojim veličaju istarski med.

Autor teksta pjesme je Josip Bilić Gašpar, glazbu je napravio Serđo Valić, aranžman Mauro Giorgi, harmoniku je odsvirao Leonardo Rojnić, svjetski juniorski prvak u dijatonskoj harmonici, a trubu najbolji hrvatski jazz trubač Branko Sterpin. Ritam lončastim bajsom u pjesmi daje Banko, koji u zadnje vrijeme često nastupa s Valićem.

- Naša prva zajednička pjesma "Bakalaj" koju smo snimili krajem prošle godine, bila je vrlo uspješna na radio i TV postajama, pa smo odlučili nastaviti tu suradnju. Banko je osim toga i poznati pčelar, pa smo se odmah složili da pjesma bude posvećena istarskom medu, najboljem medu na svitu. To je naš hommage istarskim pčelarima i medarima i istarskim pčelama, kojima mislim da još nitko nije posvetio pjesmu. Proljeće je upravo vrijeme kada pčelari imaju najviše posla, pa je i pravo vrijeme za ovu pjesmu, kaže Valić koji dodaje da je Banko kao iskusni pčelar, bio supervizor pjesme.

Budući da su ovih dana dosta angažirani, spot će snimiti nakon Uskrsa. Do tada pjesmu će promovirati na domaćim radio i TV postajama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini