DRUŠTVO I PRIJATELJI

UHLJEBLJIVANJE PO MARČANSKI: Nakon što je Ministarstvo turizma utvrdilo da Vedrana Valić nema uvjete za mjesto direktorice Turističke zajednice, načelnik Pliško "stavio" ju je za voditeljicu marketinga. BEZ NATJEČAJA

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Nakon što je Ministarstvo turizma utvrdilo da novoimenovana direktorica Turističke zajednice Marčana Vadrana Valić nije imala potrebno radno iskustvo od godinu dana u turizmu, zbog čega nije mogla biti potvrđena na to mjesto, marčanski vlastodršci na čelu s IDS-ovim načelnikom Predragom Pliškom ipak su našli način kako da Vedranu Valić zaposle na teret poreznih obveznika. Podsjetimo, Valić je supruga poznatog harmonikaša Serđa Valića, koji je u bliskim odnosima s marčanskim čelnicima.

Rješenje koje su pronašli je sljedeće: Vedrana Valić je opet zaposlena u Turističku zajednicu, ovaj put kao voditeljica marketinga i administracije. Ranije je Valić bila zaposlena kao glasnogovornica u Gradu Poreču odakle je namjerila otići u Marčanu jer se preselila u Rakalj, koji je puno bliže Marčani nego Poreču. Ali kad je priča o (ne)udovoljenju uvjeta za mjesto direktorice TZ-a objavljena u Glasu Istre - računi su joj se pomrsili i Ministarstvo turizma je to imenovanje spriječilo. Ali, marčanska vlast je očito nije željela ostaviti na cjedilu.

- Vedrana Valić radi na poslovima marketinga i projekata, odnosno poslovima marketinga i administracije, rekao nam je načelnik Pliško, potvrđujući da će raspisati novi natječaja za direktora.

Na radno mjesto voditeljice marketinga i administracije Valić je zaposlena bez natječaja.

- To smo zaposlili temeljem moje odluke kao predsjednika Turističke zajednice, a na prijedlog Turističkog vijeća, dolosovno nam je rekao Pliško.

Na upit jesu li Vedranu Valić tim potezom zbrinuli na izmišljeno radno mjesto, Pliško kaže da to nije točno i da mjesto nije izmišljeno jer postoji u sistematizaciji već dvije godine. Potvrdio je da dosad na tom mjestu nitko nije radio.

- Po zakonu nije propisano da mora biti natječaj. Nemam vremena, žao mi je, poručio je Pliško i prekinuo razgovor.

Ostali smo tako uskraćeni za pojašnjenje hoće li se s raspisivanjem novog natječaja za direktoricu tempirano čekati godinu dana, taman koliko treba da nova voditeljica marketinga i administracije konačno stekne uvjet od godinu dana rada u turizmu, koji joj je potreban da postane direktorica Turističke zajednice. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater