ZAVRŠNI KONCERT JESENSKOG SEMESTRA

GLAZBENI LABORATORIJ ROVINJ: Premijerni nastup mladog autorskog benda i pop rock pjesme nabijene entuzijazmom

Koncertnu večer otvorio je First time band, nastao upravo u Glazbenom laboratoriju Rovinj. Ovaj sastav - koji čine pjevači i gitaristi Ketlin Bugarin i Leon Prenc, basistica Allesia Salvi, bubnjar Antonino Pauletić i klavijaturistica Antea Baričević - premijerno je predstavio autorske pjesme "Volim te" Ketlin Bugarin i "Hajde dođi mi" Leona Prenca, koje su svoje aranžmansko ruho dobile upravo zajedničkim snagama polaznika i mentora Glazbenog laboratorija Rovinj

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Premijerno je nastupio First time band sastavljen od polaznika Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: Glazbeni Laboratorij Rovinj)

Premijerno je nastupio First time band sastavljen od polaznika Glazbenog laboratorija Rovinj (Foto: Glazbeni Laboratorij Rovinj)


Rovinjski glazbeni pomladak, njih pedesetak koji su svoje glazbeno umijeće usavršavali ili pak prve korake u tom svijetu činili u Glazbenom laboratoriju Rovinj, predstavili su se na rovinjskom Trgu Maršala Tita na završnom koncertu ovogodišnjeg jesenskog semestra – a riječ o 18. semestru od početka rada rovinjskog Glazbenog laboratorija.

Strast prema muziciranju

Podmladak kao termin u ovom slučaju je doista slikovito naveden, jer polaznici Glazbenog laboratorija Rovinj su svih generacija – od osnovnoškolaca do umirovljenika – a svima je zajednička strast prema muziciranju. Oni su tijekom tri mjeseca bili polaznici radionica pjevanja, klavijatura, gitare, bas gitare i bubnjeva, pod vodstvom mentora Giorgia Sugara, Zorana Božića, Dina Kalčića, Giuseppea Bartolija, Tee Tidić, Gorana Salvija i Manuela Fabrisa, a za ovaj su koncert pripremili tematski repertoar u znaku hrvatskog pop rocka.

(Foto: Glazbeni Laboratorij Rovinj)

Program je vodio Alen Raška Matošović, a koncertnu večer otvorio je First time band, nastao upravo u Glazbenom laboratoriju Rovinj. Ovaj sastav - koji čine pjevači i gitaristi Ketlin Bugarin i Leon Prenc, basistica Allesia Salvi, bubnjar Antonino Pauletić i klavijaturistica Antea Baričević - premijerno je predstavio autorske pjesme "Volim te" Ketlin Bugarin i "Hajde dođi mi" Leona Prenca, koje su svoje aranžmansko ruho dobile upravo zajedničkim snagama polaznika i mentora Glazbenog laboratorija Rovinj, a najbolja ocjena njihovog nastupa je glasan aplauz publike okupljene na glavnom rovinjskom trgu.

Uslijedila je podjela priznanja jubilarnim polaznicima Glazbenog laboratorija Rovinj – a to su Lea Žampera, Nenad Božac, David Marjanović, Lana Jeremić, Matteo Vranich, Leny Licul i Alessia Matika, nakon čega je krenuo koncertni program s repertoarom hrvatskog pop rocka.

Podrška publike

A izbor skladbi je doista bio šarolik, no istovremeno se tu našlo za svakoga ponešto – od Majki, KUD Idijota, Stijena i Parnog Valjka do Nole, Jinxa, Meritas, Yammat, Tine Vukov, Bang Bang, Beti, Nine Badrić… nekima je ovo bio prvi nastup na pozornici, a neki pak imaju podosta iskustva u nastupima – no svima je zajedničko da su jednakim žarom i entuzijazmom i s enormnom dozom energije publici predstavili skladbe, što je publika itekako prepoznala i nagradila dugim aplauzima i povicima podrške.

(Foto: Glazbeni Laboratorij Rovinj)

Nastupili su tako pjevačice i pjevači Vukica Palčić, Lana Jeremić, Laura Budim, Vladimir Potočki, Damian Bratović, Izidora Tošić, Aurora Mofardin, Lana Jeremić, Jana Badurina Tomić, Gloria Borsani, Evelina Petrović, Lucija Jurić, Eni Ružić i Tihana Lesić, gitaristi Tian Baričević, Dora Pavić, Lana Jeremić, Alessia Matika i Eni Ružić, basisti Alessia Salvi, Nenad Božac i Izidora Tošić, bubnjari Luka Milić, Leny Licul, Nolan Barbieri i Antonino Pauletić, klavijaturisti Antea Baričević, Zvonimir Kancelar i Renata Paradžik, a uz mentore radionica koji su također pomogli polaznicima u izvedbi nekih skladbi, tu je bila i brass sekcija u sastavu Giuseppe Pino Bartoli i Roberta Bartoli Giuricin.

Uočljivo je da je među polaznicima bilo podosta onih koji komotno mogu preći u profesionalnu glazbenu branšu. I upravo to je, kako saznajemo, nit vodilja u radu Glazbenog laboratorija Rovinj – da onima kojima je glazba strast pokažu put da učine prve korake na tom putu, i usput povedu za sobom u glazbeni svijet mnoge generacije koje slijede. Ova lijepa rovinjska priča se nastavlja, jer uskoro počinje i novi semestar Glazbenog laboratorija Rovinj.

(Foto: Glazbeni Laboratorij Rovinj)

Mentori Glazbenog laboratorija Rovinj

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum