SAMO OVA NOĆ

Mladi istarski glazbenik, plesač i glumac Devin Juraj snimio novi singl i mističan spot

| Autor: Mladen RADIĆ
(Foto Fire Through the Lens Photography)

(Foto Fire Through the Lens Photography)


Mladi pulski glazbenik sa zagrebačkom adresom Devin Juraj objavio je singl "Samo ova noć" i snimio spot u kojemu se pojavljuje Smrt koju je odglumila burleskna plesačica Puma, pravim imenom Paula Jeličić.

Juraj je glazbenik, plesač i glumac, ima 23 godine i proslavio se 2016. natječući se u Supertalentu kao plesač i koreograf. Pjesmu "Samo ova noć" potpisuju Igor Ivanović i Marko Vojvodić uz Devina kao koautora teksta dok je spot režirala Tina Kadoić.

- Pjesma je čekala godinu dana za izlazak, a spot prikazuje sjećanje pojedinca dok se susreće sa smrti, koja je došla po njega kako bi ga odvela u drugi svijet. Prikazuju se motivi odlaska, starenja, propadanja, ali niti jedan nije prikazan kako bi probudio strah već prihvaćanje da je život kratak te da je tijelo samo sredstvo koje ima rok trajanja dok duša i njezine uspomene traju vječno.

Smrt dolazi kao medicinska sestra, koja ga njeguje jer zna da pred njom stoji duša koja nije spremna za odlazak. Potrebno je uživati u trenutku jer iskustva nikada neće boljeti koliko propuštene prilike. Smrt odjevenu kao medicinsku, iako neke podsjeća i na časnu sestru, odglumila je moja prijateljica Puma, govori Devin, a također dodaje kako su ga za ovaj pomalo mističan video morali šminkom postarati.

Pjevanjem se ozbiljnije bavi od 2018. Studirao je na Institute for Contemporary Theatre u Brightonu no zbog korone zapeo je na trećoj godini.

- Ples, pjevanje, gluma, režija, kostimografija, pisanje pjesama… sve su to bili svakodnevni elementi mog života od 6 do ponoći. Imao sam malo slobodnog vremena pa sam prvu godinu završio kao student s najmanje izostanka i to je trajalo sve do lockdowna.

Upoznao sam dosta impresivnih ljudi iz industrije, a jedan od onih koji i dalje prati moju karijeru na društvenim mrežama je Julian Stoneman, pokrovitelj fakulteta te redatelj "Bat Out of Hell" mjuzikla. Volio bih se vratiti u Englesku zbog poslovnih projekata, ističe mladi Istrijan.

Oduševljen je uspjehom Baby Lasagne na ovogodišnjem Eurosongu, a drago mu je što je nakon takvog uspjeha uspio ostati svoj. No i Devin je sudjelovao na Eurosongu 2021. godine u Rotterdamu kada je Hrvatsku predstavljala Albina, a on je bio prateći plesač.

Te godine pobijedio je Maneskin, a zbog markantnog izgleda hrvatskog glazbenika često uspoređuju s frontmenom Damianom Davidom. Te usporedbe mu ne smetaju niti imponiraju jer se ne želi ni s kim uspoređivati, a volio bi ponovno glumiti.

- Kao glumac sam najmanje radio. Glumio sam Lisandra prije šest godina u Istarskom narodnom kazalištu u njihovoj produkciji "San ivanjske noći". Sretan sam što se mogu pohvaliti što ću uskoro ponovno glumiti u jednom projektu.

Ostale prilike nudile su mi se u reklamama i spotovima, kaže Devin, koji je dio stalne postave jednog zagrebačkog kluba u sklopu Cabaret showa gdje je prije odlaska u Parni Valjak, nastupao Igor Drvenkar.

Devin je sa svojim bendom Divine Desire nedavno završio izuzetno posjećenu mini turneju u Puli, Zagrebu i Rijeci, a uskoro kreće serija ljetnih koncerata u Istri. Na jesen ponovno planira nastup u metropoli kao i rad na novom glumačkom projektu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of