e-trgovina

Koristite Temu, Shein i AliExpress? Stiže novost iz Kine

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Kina je u utorak signalizirala potporu kompanijama pri gradnji skladišta u inozemstvu, naznačivši da planira potaknuti e-trgovinu na domaćem tržištu i u međunarodnoj robnoj razmjeni.

Tvrtke poput Sheina, PDD-ovog Temua i Alibabinog AliExpressa plasiraju proizvode na tržišta širom svijeta i bilježe snažan rast u proteklim godinama.

Prekogranična e-trgovina otvorila je nove mogućnosti rasta tvrtkama koje su bile usredotočene na domaću potrošnju i našle su se u problemima u uvjetima posustajanja gospodarske aktivnosti, krize na tržištu nekretnina i izraženije nesigurnosti radnih mjesta.

Ministarstvo trgovine objavilo je u utorak nacrt propisa koji bi trebali poduprijeti e-trgovinu na domaćem tržištu, ali i u inozemnoj robnoj razmjeni.

Također se navodi da će se nastojati poboljšati upravljanje prekograničnim podacima i optimizirati nadzor prekograničnog izvoza.

Državna uprava "očistit" će kanale financiranja i pomoći kompanijama u sektoru prekogranične e-trgovine da "poslovanje podignu na globalnu razinu", poručilo je ministarstvo trgovine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter