nezavisna novinarska glazbena nagrada

Istarski sastav Aldo Foško Collective nominiran u Jazz&Off kategoriji

| Autor: Tea Tidić
(Snimio Jože Požrl)

(Snimio Jože Požrl)


Objavljene su nominacije za nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&Off, a ponajbolje glazbenike u čak devet kategorija - Album godine, Pjesma godine, Koncertni izvođač godine, Veliki prasak godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine i Electro&Off izvođač godine - nominirao je stručni žiri koji čini više od 90 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija.

Glasanje se odvijalo u dva zasebna kruga, a ovogodišnji rekord po broju nominacija drži IDEM sa čak šest nominacija, a slijede ga PipsChips&Videoclips s pet nominacija te Let 3, Klinika Denisa Kataneca i Vojko V s četiri nominacije. Među nominiranima je i jedan istarski sastav - Aldo Foško Collective, i to u kategoriji Jazz&Off, gdje su još nominirani Ante Jeličić Quintet, Mangroove & Jazz Orkestar HRT-a, Mimika Orchestra te nemanja.

U konkurenciji za album godine natječu se Baba Yaga - »Musaka«, IDEM - »poyy«, Klinika Denisa Kataneca - »Kao zao kor«, M.O.R.T. - »Samo hrabro i bez veze«, Nina Romić - »Jezero«, PipsChips&Videoclips - »Vesna« te Vojko V - »Dvojko«.

Za pjesmu godine nominirani su Grše - »Mamma Mia«, IDEM - »Par put godišnje«, Let 3 - »Mama ŠČ!«, M.O.R.T. - »Svijet se sužava«, Natali Dizdar - »Ocean«, PipsChips&Videoclips - »Većinom« te Vojko V - »Mamacita«.

Jedna od boljih koncertnih godina iznijela je na manje, ali i najveće pozornice nezapamćenu energiju domaćih izvođača koji su se svojim koncertnim izdanjima urezali publici i struci u pamćenje. Za koncert godine nominirani su Damir Urban, Goran Bare & Majke, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, PipsChips&Videoclips i Vojko V.

Nagradom »Veliki prasak godine« za najbolje nadolazeće glazbenike koji su u prošloj godini napravili veliki pomak mogli bi biti nagrađeni Groovetastic, IDEM, TV EYE, Zimzelen i Živa.

U Rock&Off kategoriji nominirani su Dino Jelusick, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3 te PipsChips&Videoclips. Prema mišljenju žirija, u Pop&Off kategoriji su svoje mjesto zaslužili Baba Yaga, Detour, Miach, Natali Dizdar te Nina Romić.

Bora Balboa, Krešo Bengalka, KUKU$, Reper iz sobe te Vojko V su nominirani u Rap&Off, a u Electro&Off kategorije nominacije su dobili Jan Kinčl, Petar Dundov, Pi, Pocket Palma te Živa.

Za posebnu Iskonovu nagradu publike konkurencija je iznimno jaka ove godine, a natječu se Baba Yaga, Groovetastic, Grše, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, M.O.R.T., Natali Dizdar, Nina Romić, PipsChips&Videoclips, TV EYE, Zimzelen te Živa. Svi zainteresirani moći će glasati za svoje omiljene izvođače koji su svojim obilježili proteklu godinu i time zaslužili nagradu publike.

- Izuzetno nam je drago vidjeti da se svake godine povećava broj novih i nadolazećih bendova u nominacijama novinara u svim kategorijama jer očito igraju sve bitniju ulogu na sceni. Srećom, i iskusnije kolege, unatoč dužem stažu na sceni, nisu izgubili svježinu s novim materijalima, rekao je direktor Rock&Off -a Krešimir Blažević.

Krešimir Madunović iz Iskona, dodatno je istaknuo kako će 6. izdanje biti najzanimljivije dosad. »Konkurencija je izuzetno jaka u baš svim kategorijama, no da ne prepustite sve odluke samo žiriju - pozivam da od 19. siječnja i sami glasujete za ime koje vas je najviše veselilo, inspiriralo i glazbeno pratilo u prošloj godini. Glasovanjem ćemo i ove godine u žiri dodati više od 10.000 pratitelja domaće Rock&Off scene, a i nagrade za najsretnije su spremne.«

U posljednjoj, Iskonovoj nagradi publike, glasači će moći odabrati i nagraditi svoje favorite na webu www.iskon.hr od 19. siječnja do 2. veljače u podne. Pobjednici će biti obznanjeni na dodjeli Rock&Off nagrada 2. veljače u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini