HRVATSKI GLUMAC

Marko Cindrić trči ultra maraton "Mosa Bavlju", skuplja sredstva za djecu i siromašne

| Autor: Edita BURBURAN
(Snimio Luka Dubroja / Pixsell)

(Snimio Luka Dubroja / Pixsell)


Hrvatski glumac Marko Cindrić istrčat će ultra maraton “Mosa Bavlju 64000” ILI “Samo Ljubav 64000” od zagrebačkog Svetog Duha do samostana sv. Antuna Padovanskog u Sisku kako bi sakupio sredstva za djecu i siromašne.

Maraton će se održati 18. svibnja, a humanitarna akcija krenula je već prošlog tjedna. Na maratonu dugačkom 70 kilometara će uz glumca sudjelovati i nekoliko profesionalnih trkača.

Cilj je skupiti 150 tisuća eura za Udrugu Kolibrići, Udrugu KAS, i za pučku kuhinju na Sv. Duhu.

Za ovaj se maraton glumac pripremao punih 14 mjeseci, a sve je započelo prije dvije godine dok je čekao red za vađenje krvi na Rebru.

Rođeni za trčanje

Kako je nakon preboljene bolesti morao na redovite kontrole za antigangliozna tijela, dok je čekao red u bolničkom hodniku, vrijeme je kratio čitajući knjigu Christophera McDougalla “Rođeni za trčanje” .

– Priča o ultra maratonu u Bakrenim kanjonima me toliko odvojila od stvarnosti da sam imao osjećaj da jurim zajedno s Scottom Jurekom, Tarahumarama i svim sudionicima tog magičnog događaja.

U sebi sam urlao od sreće, jer sam uronio u bazen slobode i veselja.

Osjetio sam slobodu i podršku i nevjerojatnu ljubav tog događaja i svih ljudi koji su tamo navijali – piše glumac na svom blogu gdje vrlo emotivno opisuje kako je došlo do ideje humanitarnog maratona.

Sve to ga je ponukalo da ode u Sisak do samostana Svetog Antuna Padovanskog kod prijatelja fra Ivan Bradarić s kojim je dogovorio nastavak projekta Sv. Ante.

Fizičke pripreme

Osim dobre volje i sjajne ideje, za maraton se valjalo i fizički pripremiti pa je odmah dogovorio i suradnju s legendarnim trenerom Draganom Jankovićem iz AK Sljeme.

On mu je pomogao složiti plan kako bi poboljšao trčanje te ostvario potrebnu kondiciju, jer da bi netko postao maratonac potrebne su najmanje dvije godine redovitog treninga i pripreme.

Iako je dužina ovog maratona zapravo puno duža, a pripreme puno kraće, glumac vjeruje da će ga uspješno istrčati.

“Velik zalogaj, na granici nemogućeg, ali ako uspijem pomoći ću stotinama ljudi. Od kad sam krenuo u ovaj pothvat osjećam se ni više ni manje nego kao zmaj.

Sretan sam čovjek” – zaključuje Cindrić na svom blogu i poziva sve koji su u mogućnosti da podrže njegov naum.

Za što se prikuplja novac?

Humanitarni ultra maraton za prikupljanje 150 tisuća eura, odnosno svakom 50 tisuća eura:

  • Udruzi KAS Sisak za sanaciju upravne zgrade, štale, pristupnih staza jahalištu, prostorija za volontere, sanitarni čvor, za uređenje kanala za lonžiranje, za uređenje manježa, električne pastire.
  • Udruzi Kolibrići za Molly odijelo, pomagala za kupanje i tuširanje, rezervne aspiratore, sklopivo podvozje za kadu, TOMATIS terapiju, terapiju elektrostimulacije jezika, terapijski tricikl, Brillo hodalicu.
  • Pučkoj kuhinji na Sv. Duhu za rashladni sustav od kojeg svakodnevno ovisi 400 ljudi.

Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum