prigodan koncert

Neki od najboljih učenika škole Ivana Matetića Ronjgova nastupili u Circolu i obilježili njezin dan

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto GŠ IMR)

(Foto GŠ IMR)


U povodu Dana glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova održan je prigodni koncert učenika škole. Predstavili su se neki od najboljih učenika ove škole, koji dobivaju nagrade i priznanja.

Krenulo je uz zbor Osnovne glazbene škole i tradicijsku pjesmu »Naranča«; djelo Denize Gjini, a pod vodstvom Suzane Goldin. Klavirska pratnja bila je povjerena Snježani Demarin. Nakon toga nastupio je uspješan gitarist Marko Grbac (mentor Goran Benevrkić), nedavno nagrađena pijanistica Kaja Zagoranski (mentorica Snježana Demarin), te vrlo aktivan Mattia Mioli, marimba, pod mentorstvom Vedrana Vojnića.

Iznimno talentirana mlada pjevačica Tereza Mišan čija je mentorica Marijana Prohaska nastupila je uz korepetitoricu Sandru Burić, a harmonikašica Marta Beljan, o kojoj se također čuje puno zahvaljujući njezinim uspjesima, uz svoju mentoricu Miju Grozdanić, koja je i sama nedavno održala uspješan solistički koncert.

Potom je tu bila maturantica Lucija Tominić, klarinetistica čiji je mentor David Kumpare, također vrlo prisutan putem koncerta i drugih projekata i korepetitorica Veronika Ravlić, koja je isto tako u zadnje vrijeme upriličila nekoliko koncerata.

Pijanistica Jana Nikolovski uči ovaj instrument u klasi Sandre Burić i pohađa treći razred srednje glazbene, a violinistica Ana Rabar u klasi Kristine Sponza je maturantica te je nastupila u pratnji korepetitorice Ane Obrovac. Riječ je o talentiranim glazbenicama koje su također prisutne na raznim zbivanjima.

Na kraju, nastupio je Djevojački zbor Srednje glazbene škole uz nekoliko poznatih skladbi uz dirigenta Marija Eterovića. Ovaj je zbor tijekom godina - dakako s izmijenjenim postavama, dobivao nagrade na raznim natjecanjima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater