gitaristi

Porečki učenici Kaja Jakominić i Matej Tomrecaj nagrađeni na natjecanju "Muzika u koracima"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


 Učenici Umjetničke škole Poreč Kaja Jakominić i Matej Tomrecaj osvojili su vrijedne nagrade na 1. Međunarodnom gitarističkom natjecanju u organizaciji udruge "Muzika u koracima" koje se održalo u mjestu Punat na otoku Krku prije nekoliko dana.

Učenici su se natjecali u ukupno sedam kategorija: od I.-V. kategorije učenici osnovnih i srednjih škola u disciplini solo gitara, dok su se u VI. i VII. kategoriji natjecali komorni sastavi. Na natjecanju je bilo prijavljeno više od stotinu natjecatelja.

Umjetničku školu Poreč predstavila su dva učenika Kaja Jakominić učenica 2. razreda gitare u klasi učitelja Sanela Jusića, nastupila je u I. kategoriji (rođeni 2013. i mlađi) i osvojila je drugu nagradu s 89/100 bodova. Kaja je osim ove nagrade osvojila i posebnu nagradu, besplatnu kotizaciju za natjecanje "Kastav strings" koje će se održati od 31. svibnja i 1. lipnja u Kastvu.

Matej Tomrecaj, učenik 6. razreda gitare Područnog odjela Vrsar u klasi učiteljice Sandre Šustereiter, nastupio je u III. kategoriji (rođeni 2009. i mlađi) i osvojio III. nagradu sa 78,40/100 boda.

Natjecatelje je ocjenjivao ocjenjivački sud sastavljen od renomiranih hrvatskih i slovenskih gitarskih pedagoga u sastavu: Antonio Rumenović, predsjednik, Neno Munitić, Monika Krajnc Štih, Anđela Jerkunica, Matija Kučić, Petar Čulić i Nataša Črnugelj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater