JEDRILIČARSKI KLUB NIŽE USPJEHE

Gradonačelnik Peršurić se susreo s uspješnom jedriličarkom Nikom Fornažar i mladim Horizontovcima

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


Izvrstan uspjeh mlade porečke jedriličarke Nike Fornažar, osvojeno 4. mjesto u kategoriji U16 godina, te jako visoko 20. mjesto u ukupnom poretku na Svjetskom prvenstvu za klasu ILCA 4 koje se prije nekoliko dana održalo u grčkom gradu Volosu bilo je prilika za čestitke i susret gradonačelnika Lorisa Peršurića s ovom mladom uspješnom sportašicom i predstavnicima njezina matičnog Jedriličarskog kluba Horizont.

Susretu su prisustvovali i Nikin trener Matej Rapić, predsjednik Horizonta Božidar Mihić i predstavnice Izvršnog odbora kluba, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković, te nekoliko mladih porečkih jedriličara.

U sjedištu Horizontovaca na porečkoj Peškeri uvijek je živo, a upravo ove sezone imaju najmnogobrojniju školu jedrenja koja broji preko šezdesetoro djece, u koju su uključila i djeca iz drugih gradova i općina Istre. Inače, samu školu jedrenja organiziraju već dvadesetak godina, otkad postoji ovaj klub, a važno je istaknuti i da se sada u klub vraćaju kao treneri oni koji su nekada bili polaznici škole, pa s tako stvara tradicija i osigurava budućnost kluba.

Rapić je upravo jedan od njih, a govoreći o planovima za naredni period dodaje kako se upravo spremanju za skorašnje ekipno prvenstvo hrvatske u Splitu, na što su posebno ponosni jer već gotovo desetak godina nisu nastupili na toj vrsti natjecanja.

- Ove godine radili smo jako puno i rezultati se vide, od Nike koje je dvostruka državna prvakinja do svjetskog prvenstva na kojem je osvojila značajan rezultat, do optimista Davida Nicolettija prvaka u Kupu Hrvatske ove godine i Leona Labinjana koji je bio treći na tom natjecanju. Imamo pregršt djece koja su jako motivirana i koja se baš se žele baviti ovim sportom, a zanimljivost je da su svi oni po dobi ispod, a već osvajaju rezultate u natjecanjima i kategorijama gdje se bore s onima odraslijim od njih. Tako da smo svi jako zadovoljni rezultatima i još imamo kadar trenera koji obnavljamo cijelo vrijeme, kaže Rapić.

(Foto Grad Poreč)(Foto Grad Poreč)

Inače, dodaje predsjednik Mihić oni su jedan od rijetkih klubova koji kupuje što više opreme za svoje članove i klub, da se rasterete roditelji i omoguće za što više djece treninge, jer je cilj da djeca jedre i uživaju.

- Ne tako davno imali smo prijem za Niku i jedriličare povodom uspjeha na europskoj regati i sada smo se ponovno našli za ovako važan svjetski rezultat. Uspjesi naših jedriličara nižu se kroz generacije, što je dokaz konstantnog rada, truda i zalaganja cijelog kluba, ali i obitelji. Bez podrške obitelji i entuzijazma i ljubavi prema sportu svih u klubu, sve ovo ne bi bilo moguće. Mi ćemo kao Grad vam uvijek biti na raspolaganju i pomoći u okviru financijskih mogućnosti. Imati toliko djece u školi jedrenja i izvrsne rezultate i nije mala brojka, a svjesni smo da za malu sredinu imati ovako puno vrhunskih postignuća je jako velika stvar i motivacija za dalje, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Nika je osvojenim rezultatom vrlo zadovoljna, ali kako kaže, neće odmarati, sada je postala kategorizirani sportaš i priprema se za dalje. Kako kaže njezin trener Rapić, za sljedeću sezonu ih opet čekaju europska i svjetska natjecanja i još u novoj klasi, jer će sljedeće godine iz juniorske preći u seniorsku, olimpijsku klasu gdje je teže, a borit će se biti prvi z Hrvatskoj na kriterijskoj ljestvici. Sada jako dobro stoje po europskim kupovima, imaju tri velika prvenstva pred sobom, dva europska i jedno svjetsko, jedno europsko u novoj klasi, za koje se moraju dobro pripremiti, i imaju još puno posla.

- Ali vjerujem da sve to možemo, zaključuje Rapić.

Nika odmah nastavlja s pripremama za europski kup u Poljskoj, a nakon toga će odraditi prvenstvo u Češkoj i vratiti se taman na početak sezone i treninge u JK Horizont u omiljenoj uvali Peškera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater