dođi u park

Održan prvi koncert u pulskim parkovima: Prirodna pozornica za klasiku

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule tijekom tri subote u travnju organiziraju manifestaciju pod nazivom "Dođi u park" u tri pulska parka. Manifestacija, koja će se održavati u jutarnjim i u večernjim terminima, inaugurirana je u subotu ujutro u Parku Franje Josipa I. uz Cro Classic Ethno program. Nastupali su pijanist Sandro Vešligaj i klarinetist David Kumpare.

Koncerti su osmišljeni tako da publika dođe, druži se malo, zasladi ićem i pićem sa štanda, posluša koncert, još malo se druži, sve u dobrom raspoloženju, uz glazbenike koji su ukratko objašnjavali ponešto o skladbama.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

"Cro-Classic-Ethno" je naziv dvaju CD-a komornog dua Kumpare-Vešligaj s djelima hrvatskih skladatelja za klarinet i klavir kojima je osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama zajednička i inspiracija folklorom.

Na albumu se nalaze djela Bjelinskog, Cossetta, Milottija, Okmace i Uhlika.

I na ovome su koncertu izveli dio skladbi s tih CD-a, ali i druge skladbe, primjerice one Đeni Dekleva Radaković. Na taj su način predstavili široj publici, među kojom je bilo u prolazu i turista, djelić hrvatske glazbene baštine te one istarske.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Duo Kumpare - Vešligaj uspješno surađuje dugi niz godina. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, a poseban naglasak stavljaju na proučavanje i izvedbu djela hrvatskih skladatelja.

Naredne subote, 13. travnja u 11 sati u Parku Monte Zaro nastupaju učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Pula – DoMiSole park, a u 20 sati Alba&Levo&Co. I za kraj 20. travnja slijedi Mornarički park, gdje će u 11 sati nastupiti učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Pula i studenti Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a u 20 sati Bolerosi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini