"JET SET DJEVOJKA"

Povratak Ilana Kabilja: jedan od najpopularnijih izvođača 90-ih izdao je novu pjesmu

| Autor: Ivana Kocijan
(Foto: CRO.REC)

(Foto: CRO.REC)


Pjesmom »Jet set djevojka« Ilan Kabiljo vraća se u hrvatski eter. Jedan od najpopularnijih izvođača 90-ih na novom je singlu surađivao s Borisom Đurđevićem koji potpisuje aranžman i produkciju.

– Ideja o suradnji rodila se na Megadance partyju u zagrebačkoj Areni. I sam iznenađen dobrodošlicom i reakcijom publike na svoje hitove, Ilan mi je rekao da ima nekoliko demosnimaka i da je voljan ponovo ući u studio.

Nekoliko vikenda je dolazio iz Beča kod mene pa smo se imali priliku bolje upoznati. Ilan je vrlo jednostavan čovjek i dijelimo iste poglede na glazbu što nam je svakako bilo ključno za rad. Zaista sam počašćen što me odabrao za producenta jer mi je bilo zadovoljstvo raditi s njim, objasnio je Đurđević, dok je Kabiljo dodao:

– »Jet set djevojka« je zapravo moja stara pjesma još iz srednjoškolskih dana. Sad mi se čini da je čekala ovo vrijeme i pravog producenta, a to je Boris Đurđević. Ona je baš nastavak mjesta na kojem sam očito privremeno stao. Inače, radim još neke pjesme sa Zvonimirom Dusperom Dusom tako da »Jet set djevojka« nije kratki povratak u glazbu. Bit će toga još i nadam se da će se publici svidjeti.

Iako su ga svojevremeno mediji nazivali nasljednikom Dine Dvornika, njegov odlazak u Los Angeles mnoge je iznenadio. Tamo je nastavio glazbeno usavršavanje na UCLA i bavio se produkcijom. Skladao je i producirao glazbu za TV seriju »Zeezel the Zowie Zoon«.

Objavio je tri studijska albuma od kojih je posljednji, »Samo jednom se ljubi«, Croatia Records objavila prije dvadeset i četiri godine. Američku adresu Kabiljo je potom zamijenio bečkom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini