IZVANREDAN DOPRINOS

Bruce Springsteen postaje prvi međunarodni skladatelj i tekstopisac koji će dobiti počasno članstvo Akademije Ivors

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Američki roker Bruce Springsteen postat će prvi međunarodni skladatelj i tekstopisac koji će dobiti počasno članstvo Akademije Ivors, najveću čast koju dodjeljuje udruga sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Ovaj 74-godišnji pjevač, tekstopisac i gitarist dobit će priznanje »za izvanredan doprinos umijeću pisanja pjesama i utjecaj na kulturni krajolik Ujedinjenog Kraljevstva« u Londonu u svibnju, na godišnjoj dodjeli nagrada za tekstopisce i filmske skladatelje, priopćila je Akademija Ivors.

Nazvane po velškom skladatelju, glumcu i zabavljaču Ivoru Novellu s početka 20. stoljeća, nagrade Ivor prvi su put dodijeljene 1956. godine.

Springsteen će postati 27. član Akademije, uz Eltona Johna, Stinga, Kate Bush, Paula McCartneyja i druge.

Glazbenik je »ponosan što je prvi međunarodni skladatelj i tekstopisac kojeg je priznala Akademija Ivors«.

– Osim priznanja za moje pisanje pjesama, nagrada predstavlja posvetu obožavateljima i prijateljima koji su podržavali mene i moj rad posljednjih 50 godina, rekao je Springsteen.

Glazbenik čija karijera traje oko 50 godina, od izdavanja debitantskog albuma »Greetings from Asbury Park, N.J.« 1973. godine, prodao je više od 140 milijuna nosača zvuka diljem svijeta. Springsteen, rodom iz New Jerseyja i nadimka Boss, osvojio je 20 nagrada Grammy i Oscar.

U Kuću slavnih rock and rolla primljen je 1999. godine. Zadnje izdanje, 21. studijski album »Only the Strong Survive« objavio je 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of