za Svetu Luciju

Romantične note u kišnoj kasnojesenskoj večeri: Koncert studenata Glazbene pedagogije

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Već tradicionalni koncert za Svetu Luciju studenata Glazbene pedagogije Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održan je u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Mentorice mr. art. Elda Krajcar Percan, umjetnička savjetnica, dr. art. Melita Lasek Satterwhite, viša predavačica i Vesna Ivanović Ocwirk, umjetnička savjetnica pripremile su mlade pijanistice koje su uz note uglavnom iz razdoblja romantizma razveselile publiku u kišnoj kasnojesenskoj večeri.

Lara Topolnjak, Darja Sabolović, Vanja Turner, Lucija Turkalj, Anastazija Šimunović, Ana Šercer, Gloria Cihal, Leonarda Jelušić, Andrea Mijak te dueti Marta Ninković i Marta Keko te Reana Miloš i Natali Horvat povele su nazočne kroz neke od najljepših partitura svjetske glazbene baštine.

Najzastupljeniji autor je bio Chopin sa svoja dva Nocturna (onaj u c-molu i onaj u cis-molu), kao i ''Mazurkom u F-duru'' i ''Valcerom op. 69. br. 1'', a posebno romantično raspoloženje bilo je uz Schumannovo ''Sanjarenje''.

Nisu mogli izostati niti Bach, Rotta, Brahms i Rahmanjinov, a od domaćih kompozitora bili su prisutni Božidar Kunc i Dora Pejačević, skladateljica nježnog rukopisa s ''Ljiljanom''. Tu su bile i impresionističke note Debussyja i ''Arabesque''.

Nazočne je u ime Gradske knjižnice i čitaonice pozdravila koordinatorica za programe Iva Lanča Joldić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum