tradicionalni koncert

Tri Vitasovića na koncertnoj pozornici

| Autor: Tea TIDIĆ


Oštarije su zaprli i otprli, a legenda domaće glazbene scene, Alen Vitasović, i dalje žari i pali koncertnim pozornicama diljem Hrvatske - što je i pokazao na nedavnom, tradicionalnom koncertu u zagrebačkom klubu Sax, gdje je pred izuzetno brojnom publikom izveo svoje dobro znane hitove, kako evergreene starijeg datuma poput "Ne moren bež nje", "Jenu noć", "Niš mi se ne da", "Ja ne gren"... ali i nove pjesme nastale u pandemijskom periodu, koje je publika itekako dobro znala i pjevala s ovim popularnim istarskim glazbenikom - pjesme poput "U dušu", "Oštarije su mi zaprli", "Ili si ili nisi", "Da se ne zatare", "Vrime je za doma poć", "Dopri oči"...

(Foto: Sax Klub Hrvatskih Glazbenika / Facebook)(Foto: Sax Klub Hrvatskih Glazbenika / Facebook)

Zanimljivo je da su se na ovom koncertu na pozornici našla - čak tri Vitasovića. Naime, uz Alena, tu su bili i braća Dean i Denis Vitasović, inače u glazbenim krugovima znani kao vrsni basisti. Jedan od basista - Denis - je tako u ovom bendu postao gitarista, a uz njih, tu su i bubnjar Sebastian Stell, klavijaturist Andrea Rojnić i gitarist Vedran Vozila.

(Foto: Sax Klub Hrvatskih Glazbenika / Facebook)(Foto: Sax Klub Hrvatskih Glazbenika / Facebook)

Svirka je bila vrhunska, što je ovacijama pokazala i oduševljena zagrebačka publika. U najavi koncerta organizatori su istaknuli da su "orade zabranjene" (aludirajući na nedavni koncert gdje je netko iz publike bacio na pozornicu oradu - iz uzgoja). U Novigradu na koncertu netko je na pozornicu bacio grudnjak, a u Zagrebu pak - ništa nije bačeno na pozornicu.

(Foto: Sax Klub Hrvatskih Glazbenika / Facebook)(Foto: Sax Klub Hrvatskih Glazbenika / Facebook)

Alen Vitasović je samostalnu karijeru počeo 1993. godine, a iako je najpoznatiji kao pjevač, on je i multiinstrumentalist, te svira saksofon, klavijature, harmoniku, flautu i bubnjeve.

I istarska publika će uskoro moći uživati u koncertu Alena Vitasovića - tako će 22. travnja nastupiti u The Baru u Žminju. Kako saznajemo - to je tek početak, jer će Alen Vitasović ovog ljeta održati brojne koncerte diljem Hrvatske.

Foto: Sax Klub Hrvatskih Glazbenika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater