dobro znani istarski pjevač

Alen Vitasović velikim koncertom u Zagrebu slavi puna tri desetljeća karijere, otkrio i što publika može očekivati

| Autor: Tea Tidić
Alen Vitasović

Alen Vitasović


Dobro znani istarski pjevač Alen Vitasović slavi veliku obljetnicu - puna tri desetljeća glazbene karijere, a tim povodom će održati ove subote u 21 sat koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Na pozornici će mu se pridružiti Šajeta, njegov prijatelj i suradnik od samih početaka kada se profesionalno počeo baviti glazbom. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 18 eura mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga ili u zagrebačkom Dirty Old Shopu (Tratinska 34), dok će na sam dan koncerta ulaznice koštati 22 eura.

Alen VitasovićAlen Vitasović

"Veoma se radujem koncertu u subotu u zagrebačkom klubu Boogaloo. Nakon kraće pauze ponovo krećemo u akciju! Nastup je posvećen mojoj tridesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Predstavit ćemo i pjesme s mog novog albuma, koji uskoro izlazi u izdanju diskografske kuće Dancing bear, uz normalno neizbježne poznate starije hitove koji su obilježili moju karijeru. Proslavi će se pridružiti i moj dugogodišnji prijatelj, suradnik i kolega Dražen Turina - Šajeta s kojim me vežu zajednički počeci i mnogi nastupi. Pozivam vas od srca na koncert, dođite u što većem broju. Vaš Alen", izjavio je Vitasović ususret koncertu.

ŠajetaŠajeta

O svemu je oglasio i Šajeta:

"Još od prvih dana moje karijere imao sam veliku Alenovu podršku, a upoznali smo se ranih 90-ih kad se stvarao 'ča-val'. Pozvao me je s mojim tadašnjim bendom da mu budemo predgrupa u Lisinskom, a nama je to bio osjećaj kao da smo na Wembleyju. Ili kad nas je iznenadio na promociji albuma 'Blues berača šparuga' u Jabuci, nisam tad ni znao da će biti prisutan na koncertu, a kad je izašao na pozornicu, zavladao je neviđeni delirij u klubu, evo i danas me prolaze trnci. U svakom slučaju, iako smo puno puta nastupali zajedno, velika mi je čast biti dio ove priče i jedva čekam subotu u Boogaloou!", kaže Šajeta.

I nakon 30 godina stvaralačkog djelovanja, Alen Vitasović ne posustaje - proteklih nekoliko godina, čak i u vrijeme pandemije kad su brojni glazbenici prisilno bili na "pauzi", Alen je predstavio brojne singlove, kao što su "U dušu", "Oštarije su mi zaprli", "Ili si ili nisi", "Da se ne zatare" i "Vrime je za doma poć", a uslijedili su "Dopri oči", "Tone livi" i "On ni doša".

Iako ga brojna publika pozna kao pjevača, Alen Vitasović je multiinstumentalist, te svira, između ostalog, saksofon, klavijature, harmoniku, flautu…

Svemu tome valja prirodati i dobro znane uspješnice koje kao što su "Ne moren bež nje", "Jenu noć", "Niš mi se ne da", "Ja ne gren"... Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako činjenica da je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi.

Zasigurno će to biti koncert za pamćenje, a organizatori poručuju: "Oradama je ulaz strogo zabranjen, grudnjaci su ok".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum