PRVI SAMOSTALNI KONCERT U PULI

Pjevač i plesač Devin Juraj nastupio u Circolu: Umjetnost je nešto što se dijeli



Devin Juraj, mladi pulski pjevač, ali i više od toga, predstavio se sinoć prvim službenim koncertom u rodnom gradu i za taj je prezentacijski nastup odabrao dvoranu Circola kojoj nije trebalo dugo da se napuni. Osim što se bavi pjevanjem, on je i plesač i voditelj, što je na početku naglasila voditeljica programa Jelena Vitasović, a sve je te talente prikazao i kroz sinoćnji nastup koji je bio koncipiran u tri dijela.

Autorske skladbe i hitovi

Juraj je započeo s "You give love a bad name" Bon Jovija i nastavio kombinirajući poznate pjesme u obradi s nekim autorskim skladbama poput novije "Insignia" s kojom je htio doći u finale ovogodišnje Dore.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Juraj je nastupio i sa svojim plesačicama, bio je tu i akustični dio s Aleksandrom Valenčićem koji ga je pratio za klavirom, dok je Saša Obradović kroz modnu reviju predstavio svoje modne kreacije. Bilo je otpočetka jasno i da je u cijeli događaj uloženo puno truda, od besplatnih cukerančiča za publiku i prigodno uređene sale do samog nastupa u kojem je još jedan važan element bila Jurajeva komunikacija s publikom kojoj se zahvalio što ga podržava, a i kako je rekao, umjetnost je nešto što se dijeli. Njegova vjerna publika, prijatelji i poznanici to su sinoć prihvatili s puno entuzijazma, a Juraj se svojski potrudio da sve bude na svom mjestu, od njegovog glasa do kostima i scenskog nastupa.

Koncert kao doživljaj i priča

Uz njega su se našle i Ananda Đuranović iz plesnog studija Transform, Lena Habalija iz Art Dancea, Miss Heritage Michele Salome Kursar te Devinova prva plesna partnerica u latino plesovima Daria Udossi.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Uz Juraja je kao tehnička podrška i sinoć bio Milisav Katrašnik, a zahvale idu i Tei Flego za šminku, Artistic salonu za frizure te Leoni Pučnikar za cvijeće, Audio Labu, Brunu Legoviću, Circolu, Caffe bar Circolu, Juri Šiško te Studiju 11.

Kako je Devin Juraj rekao najavljujući koncert u intervjuu za Glas Istre, poanta njegovih izvedbi nije samo koncert nego doživljaj, priča, prikaz glam rock dekadencije i sve to zajedno, a pogotovo ovo zadnje, je prilično precizan opis onog čime se sinoć predstavio i čime je demonstrirao svoje izvođačke sposobnosti, dobivši za to punu podršku publike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini