Uoči večerašnjeg spektakla

Devin Juraj: Ples, pjevanje i gluma čine me onim što jesam

| Autor: Vanesa Begić
(Snimio Giordano Cellich)

(Snimio Giordano Cellich)


Mladi poznati pulski umjetnik Devin Juraj, koji je karijeru započeo kao plesač, a nastavio kao pjevač, nastupit će večeras u 21 sat u Public baru, koji je preoblikovan iz nekadašnjeg Uljanik kluba. Juraj započinje svoju mini turneju »Divine Desire«. Prateći bend čine Mauro Giorgi na gitari, Aleksandar Valenčić na klavijaturi, Sebastan Stell na bubnjevima te Davor Milovan Billy na bas gitari.

Umjetnički senzibiliteti

Devin će svojim glasom i pokretom dati modnoj reviji koju je za ovaj događaj pripremio dizajner Saša Obradović, i time će i fashion-show dobiti poseban značaj. Sudjelovat će Daria Udossi, plesačica i vlasnica istoimenog centra, Lena Habalija, dugogodišnja plesačica, Matea Kaurin, Helena Trifunac i Majda Sokić - plesačice, Nensi Mitrović, pjevačica i plesačica, Sara Rosanda, poznata pulska influencerica te Antea Kezmić, vlasnica plesnog studija Cool Step. Ovaj unikatan nastup ponukao nas je da razgovaramo s mladim izvođačem.

(Snimila Nika Paus)(Snimila Nika Paus)

Krenuli ste kao plesač, sada prevladavaju nastupi gdje se predstavljate kao pjevač. U novom nastupu publika će na neki način vidjeti i cjelokupni Vaš umjetnički način izražavanja?

- Ne samo da prevladavaju pjevački nastupi, već su jedini. Publici se nisam predstavio kao plesač već godinama jer sam u potpunosti okrenuo list i krenuo karijerno novim putem. Što se tiče umjetničkog izražavanja, tu prevladavaju sve vještine. Pjevanje, ples i gluma su u simbiozi jer to je ono što mene čini takvim kakav jesam. Za »Divine Desire« turneju uložio sam jako puno kreativnog truda da publici prikažem jednu razinu onog što jest moj senzibilitet i tako želim ostaviti svoj trag i pečat u umjetničkom svijetu.

Kako se i kada dogodio taj moment kada ste se od plesne odlučili za glazbenu umjetnost i pjevanje?

- Karijerna odluka dogodila se još dok sam studirao na fakultetu. Shvatio sam da mentalno ne pripadam krugovima u kojima sam se kretao, a moja ekspresija počela je više prevladavati u pjevanju i pisanju autorske glazbe. Smatram da osoba pripada tamo gdje mu je dobro i kada mu je najteže i tako mi je bilo s glazbom. I kad sam se najviše mučio u učenju i razvijanju, uživao sam. Kada sam se susretao s trenucima nesigurnosti i demona mojih ambicija, svejedno sam nalazio sreću u procesu i tu sam nekako odlučio da sam zapravo samo ja sam sebi granica.

Kako ste koncipirali ovaj koncert?

- »Divine Desire« koncept je koji u meni raste već godinama. Ime predstavlja ideju jednog mog pratećeg benda koji će, uz mene, publici dati do znanja da na pozornici nema mjesta dosadi i mediokritetu. Za mene je sve vezano uz glazbu i izvedbu svetinja, i ne volim kad si ljudi dozvole (a najgore mi je ako ikad sebi dozvolim) da se nešto napravi samo tako da bi bilo. Moj cilj kao umjetnik/glazbenik jest da stvaram glazbu koja će inspirirati ljude da se bore protiv svog zla koji nam se pojavljuje u životu. Takav pristup reflektirat će se kroz glazbenu komponentu na mom koncertu i kroz modnu reviju čije kreacije idu ruku uz ruku s mojim senzibilitetom.

Očekujte neočekivano

Natjecateljski show u Vašoj ranoj mladosti uvelike je oblikovao i Vaš profesionalni put.

- Stao sam pod reflektore i kamere s punih 15 godina ne znajući što me čeka, ali, znao sam jedno, a to jest da ću dati sve od sebe i da ću ostavit trag. U tako »nezreloj« dobi, um nije spreman na takvu količinu emocija i pohvala pa i kritika. Uvelike me ojačalo, ohrabrilo i dalo mi jasno do znanja da je realnost takva kakva je. Surova. Nitko nije uz tebe dok nisi na samom vrhu.

(Snimila Nika Paus)(Snimila Nika Paus)

Uspijevate li integrirati plesni i pjevni izričaj?

- Apsolutno. Jedno ne ide bez drugog. Krećem se, ako se ne krećem, ne mogu pjevati. Kratko i jasno.

Planovi i projekti?

- Planovi su svakakvi i temeljito su u nastanku, ali neću ništa otkrivati dok u sve ne budem stopostotno siguran. Uvijek kažem; očekujte neočekivano.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom