U PUBU ZAOBILAZNICA POKUŠALI SMO POJESTI BURGER OD 260 KUNA

TKO TO MOŽE POJESTI? To nije burger, to je superburger, mesna torta koja bi mogla nahraniti čitavo selo

| Autor: Lara BAGAR
Naša novinarka sa superburgerom (D. ŠTIFANIĆ)

Naša novinarka sa superburgerom (D. ŠTIFANIĆ)


Ovo nije ni gigantski hamburger, to je burger torta za šest do osam ljudi, možda i desetak, ovisno o apetitima. Širok je 25 centimetara, što je promjer kalupa prosječne torte, i visok 13 centimetara. Veličini je proporcionalna i težina - teži dva kilograma, u čemu je kilogram pljeskavice sa sirom, pecivo od 800 grama, 150 grama pancete, 150 grama topljenog cheddar sira i na vrhu, poput šlaga na kraju, čak četiri jaja na oko!!! Bomba!

Burger od 260 kuna. Pa kakav je to burger? Je li u njemu meso od kobe govedine, deliciozni sir s Kumparićke, organska salata? Ma kakvi. On je samo king size, XXL burger, burger kapitalac. Pa, tko to može pojesti? Ili još bolje, tko to može platiti? Ma ne mora se ni platiti, besplatan je - ako se pojede u pola sata. Opaaa, izazov. Odluka je pala, idemo u okršaj s burgerom i to ne bilo kakvim, već Pub Challenge burgerom koji je trenutno u ponudi u pulskom Ožujsko pubu Zaobilaznica. Vrlo atraktivno mjesto na, već naziv govori, pulskoj zaobilaznici u godinu dana isprofiliralo se u lokal vrlo ugodnog ambijenta i modernog dizajna. U stilu pravog puba, dominiraju drvo i bačve, a osim što možete popiti dobro pivo, možete kušati i dobru hranu te vikendom uživati u akustičnoj glazbi. Pravi pub.

Junetina 100 posto

Porcije su tako ukusne da mijenjaju predodžbu o brzoj hrani. Osim po sjajnom ukusu i stalnim inovacijama, najpoznatiji su po tome što burgere rade od 100 posto junetine, bez dodataka i aditiva. Na meniju za svakog po nešto. Za gurmane burger "Terra rosa" u koji s pljeskavicom od junetine idu umaci od fragule te od ovčjeg sira. Za vegetarijance, pak, vege burger s pljeskavicom od soje i povrća, a može i fish burger s pljeskavicom od fileta brancina, rukolom, čipsom od luka, umakom aurora i pestom genovese. A za one najhrabrije, foodie-avanturiste s velikim apetitom - Pub Burger u svom mamut izdanju. Odlučili smo, idemo u avanturu. Odabir je, nekom obrnutom logikom, pao na najmanjeg i najlakšeg člana naše redakcije, ali s najvećom željom za pobjedom i bizarnim izazovima.

Priprema je trajala u nekoliko etapa, mentalna par dana, a fizička 24 sata - posta. Bila sam spremna, a to znači - gladna kao vuk. U gladi su velike oči, ali ispalo je da je Pub burger još veći nego što su moje oči, bile gladne ili ne, ikada vidjele. Vrlo samouvjereno mislili smo da u pola sata možemo pojesti veliki burger. Namjestili smo štopericu i krenuli. Mamut burger s gigantskom prskalicom zabodenom usred peciva izgledao je kao ogromna rođendanska torta. I stvarno je tako, dimenzije ne lažu. Provjerili smo i kao pravi profesionalci koji ništa ne prepuštaju slučaju izmjerili - širok je 25 centimetara, što je promjer kalupa prosječne torte, i visok 13 centimetara.

Veličini je proporcionalna i težina - 2,1 kilogram, u čemu je čitav kilogram pljeskavice sa sirom, pecivo od 800 grama, 150 grama pancete, 150 grama topljenog cheddar sira i na vrhu, poput šlaga na kraju, čak četiri jaja na oko!!! Bomba! Naravno, sve je to dodatno začinjeno majonezom, kečapom, BBQ umakom, kiselim krastavcima i salatom. A kako je pecivo domaće radinosti, bez aditiva, tako je još ukrašeno sezamom kojim je ispisano Pub. I što je najvažnije, kvantiteta nije zasjenila kvalitetu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater