ZAVRŠNI SKUP AMSTERDAMSKE KOALICIJE

VALTER FLEGO: Ovi su izbori referendum protiv nesposobnog HDZ-a koji nikada nije i neće vladati Istrom!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ


Plenković me zvao da uđem u njegovu koaliciju. Nudio je sve i svašta. Sve ćemo riješiti, govorio je. Osobne stvari, za stranku, čekat će me limuzina i četiri glasnogovornice, jer valjda misli da sam slab na žene. Tako oni rade. Mi nudimo drugačiju Hrvatsku i uvjeren sam da ćemo biti najpozitivnije iznenađenje ovih izbora, poručio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak

"Istra je uvijek bila korak ispred, jer u Istri nikada nije, a ni neće vladati HDZ! Istra je naprednija od ostatka Hrvatske i zbog svojih ljudi, njihove energije, radišnosti i ljubavi. Ovi će izbori biti referendum protiv nesposobne HDZ-ove vlasti i uvjeren sam da ćemo pobijediti, jer to vidim među ljudima, vidim taj sjaj u očima i optimizam", poručio je večeras istarski župan Valter Flego, nositelj liste Amsterdamske koalicije koja je večeras, nakon turneje po hrvatskim gradovima, u Puli održala završni skup. Popraćen jakim pljeskom, Flego je najavio da je suradnja sa strankama Amsterdamske koalicije tek uvertira i "početak jedne lijepe priče koja će se nastaviti i na parlamentarnim izborima 2020. godine".

- Ne želimo više biti u kumpaniji s Bugarskom i Rumunjskom. Naša djeca i umirovljenici zaslužuju više i imaju pravo na kvalitetniji život kakav imaju razvijene članice. Mi imamo projekte, znanje, sposobne i kvalitetne kandidate koji su spremni preuzeti odgovornost, naglasio je Flego.

Kandidat na listi ujedno i predsjednik HSS-a Krešo Beljak je poručio:

- Da sam se kojim slučajem rodio u Istri ili da ovdje živim, vjerujte mi, ja bih bio član IDS-a, ali tada Flego ne bi bio župan", rekao je Beljak, dodajući da su Samobor i Istra najuspješnije sredine za život "jer HDZ tu nikada nije ni primirisao".

- Mi nismo najbolji, jer svi smo ljudi od krvi i mesa, a oni koji puno rade ponekad i griješe. Premijer Plenković hvali se na sva usta sa svojim uspjesima, kaže da nije napravio niti jednu grešku. A znate zašto nije? Zato što ništa nije ni radio! Hrvatska je po svim pokazateljima na zadnjem mjestu u Europskoj uniji jer mi smo dvadeset godina zapeli u HDZ-u. No, zato smo mi ovdje i nas ne mogu kupiti!, kazao je Beljak. - Plenković me prije zvao da uđem u njegovu koaliciju. Nudio je sve i svašta. Sve ćemo riješiti, govorio je. Osobne stvari, za stranku, čekat će me limuzina i četiri glasnogovornice, jer valjda misli da sam slab na žene. Tako oni rade. Mi nudimo drugačiju Hrvatsku i uvjeren sam da ćemo biti najpozitivnije iznenađenje ovih izbora, poručio je čelnik HSS-a.

Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a, zadnja na listi Amsterdamske koalicije, poručila je da joj je drago što se ovaj skup u Puli održao na Dan Europe i pobjede nad fašizmom.

- Mi dajemo priznanje miru, napretku, blagostanju i suradnji. To su naši ciljevi, a za naše građane želimo dostojanstven i bolji život. Uvjerena sam da zajedno možemo stvoriti Hrvatsku kakvu svi želimo i priželjkujemo, kazala je Mrak Taritaš. Istaknula je da aktualna Vlada bilježi aferu do afere.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PETKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of