ATLETIKA

Uspjeh Porečana na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu: ALEKSANDAR BENČIĆ SREBRNI U M60, IVAN DIKLIĆ BRONČANI U M35

Zlatnu medalju, već četvrtu u polumaratonu, osvojio je Supetarac Petar Bratulić koji već godinama nastupa za zagrebački Agram. U ekipnoj konkurenciji članovi porečkog SRK Running Foxa (Diklić, Lisec, Benčić) bili su 16. u konkurenciji 31 ekipe

| Autor: Roberto CAR
PRVA IMENA POREČKE TRKAČKE LISICE - Matija Lisec i Ivan Diklić

PRVA IMENA POREČKE TRKAČKE LISICE - Matija Lisec i Ivan Diklić


Porečki SRK Running Fox imao je dvojicu atletičara među prvih 28 na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu na kojem je zlatnu medalju, već četvrti puta, osvojio Petar Bratulić iz Svetog Petra u šumi koji već godinama nastupa za zagrebački Agram.

SRK Running Fox nastupio je, kao jedini istarski klub, s osam natjecatelja na 17. Osječkom Ferivi polumaratonu. Trčalo je oko 1.200 natjecatelja, od čega je 844 sudjelovalo u utrci na 21 km, koja je ujedno bila i važeća kao prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. Bio je to prvi nastup porečkog kluba na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu uz ostvarene sjajne rezultate. Ivan Diklić je u ukupnom poretku s odličnim vremenom 1:17.22 sata zauzeo 22. mjesto, pritom osvojivši brončanu medalju u kategoriji M35. Odličan rezultat ostvario je i Matija Lisec koji je s vremenom 1:18.52 sata zauzeo 28. mjesto. Aleksandar Benčić otrčao je polumaraton za fantastičnih 1:48.17 i time osvojio medalju srebrnog sjaja u kategoriji M60.

Trkačice su predvodile Daria Škrinjar, Indira Picco i Mateja Pančelat koje su istrčale polumaraton ispod dva sata, a Karolina Štifanić je unatoč ozljedi uspjela završiti utrku. Vesna Tripar polumaraton je otrčala prošle godine, a ove je odabrala 5 kilometara i time upotpunila nastup porečkog kluba koji je tako u Osijeku imao dva plasmana u prvih 30 uz dvije medalje po kategorijama.

Titulu prvaka Hrvatske osvojio je Petar Bratulić iz Agrama (1:08.14), drugi je bio Dorian Miškulin (Svetice, 1:10.06), a treći Ivan Dračar (Mladost, 1:11.02).

U ekipnoj konkurenciji slavili su trkači Agrama čime je Petar Bratulić spojio dvije zlatne medalje, dok su članovi Running Foxa (Diklić, Lisec, Benčić) bili 16. u konkurenciji 31. ekipe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini