VESELA POVORKA

HUMANITARNA UTRKA: Jubilarni, 5. umaški Ho!Ho!Ho! Run okupio više od 500 trkača

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ


Umag je i ove godine uoči Božića, bio domaćin velikom broju trkača. Točnije, umašku je rivu danas točno u podne opet preplavila vesela trkača povorka s kapicama Djeda Mraza. Sportaši svih profila i oni koji to tek postaju istrčali su, ovisno o željama i mogućnostima, svojih 5, odnosno 10 kilometara.

Sjajno se zabavili i pritom učinili nešto dobro za zajednicu. Naime, startnina od 40 kuna išla je u humanitarne svrhe, odnosno za nabavku radiološke opreme za Dom zdravlja Umag, a osim toga prikupljene su tenisice i odjeća za dječji vrtić i školu u Tanzaniji koje je osnovala udruga "Kolajna ljubavi".

Trčalo se centrom i po umaškoj rivi

Ovogodišnjoj, već tradicionalnoj petoj utrci pod nazivom Ho!Ho!Ho! Run odazvalo se tako 500 trkača, naravno, s kapicama Djeda Mraza koje su bile obavezni dio opreme, i protrčali iz centra grada Umaga, duž umaške obale i natrag u centar. Tako je, na radost organizatora iz umaškog Olimpik Running Teama, jubilarni, 5. Ho!Ho!Ho! Run bio rekordan.

Na utrci od 5 kilometara u kategoriji žena pobijedila je Ainhoa Lizariturry koja je stazu najbrže pretrčala i u cilj ušla u vremenu 20:08,3 minuta. U kategoriji muškaraca slavio je Roberto Federici, koji je bio najbrži i stazu pretrčao u vremenu za 18:04,7 minuta.

Detalj sa starta

Na dužoj stazi od deset kilometara u ženskoj kategoriji najbrža je bila Valentina Šćur s vremenom 41:11,1 minuta, dok je u muškoj konkurenciji prvi u cilj ušao Janez Mulej s vremenom 33:21,6 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini