ULTRAMARATON

Prvenstvo Hrvatske na sto kilometara: PAVLE KRULJAC NA POSTOLJU

Na prvenstvu Hrvatske na 100 kilometara, takozvanoj 4. Polojska ultra 2021. nastupila su najjača imena dužinskih utrka, a među njima su bili i predstavnici iz Istre i to članovi SRU-a Olimpik iz Umaga, njih čak devet, uz dva člana SRK-a Alba iz Labina koji su briljirali

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
TREĆI U CILJU - Pavle Kruljac

TREĆI U CILJU - Pavle Kruljac


Početkom ožujka održano je Prvenstvo Hrvatske na 100 kilometara, takozvana 4. Polojska ultra 2021. na kojem su nastupila najjača imena dužinskih utrka. Među njima su bili i predstavnici iz Istre i to članovi SRU-a Olimpik iz Umaga, njih čak devet, uz dva člana SRK-a Alba iz Labina koji su briljirali.

Pojedinačno su, naime, najuspješniji Istrani bili Pavle Kruljac iz SRK-a Alba, koji je ukupno osvojio treće mjesto pretrčavši 100 kilometara u vremenu 7:23:46 i popeo se na postolje odmah iza očekivano najboljeg Dejana Radanca iz AK Sljeme koji je branio prošlogodišnji naslov, a koji je i ove godine bio najbrži te stazu pretrčao u vremenu 6:54:44, te drugoplasiranog Marka Bićanića iz kluba domaćina koji je stazu pretrčao za 6:57:06.

Vrijedan rezultat, kao četvrtoplasirani, ostvario je i Buzećan Eldin Hodžić, koji je također trčao u dresu SRK-a Alba te stazu prešao u vremenu 7:32:02.

Kako saznajemo od predstavnika Olimpika, oni su izuzetno zadovoljni nastupom svojih članova, jer su osvojili ukupno peto mjesto, svoj klupski rekord, u nikad jačoj konkurenciji i u izuzetno teškim vremenskim uvjetima praćenim velikom hladnoćom. Njihove boje branili su Mario Franković koji je utrku na sto kilometara završio u vremenu 8:40:21, Denis Brozić (10:24:12), Željko Radovanović (10:29:14), Vedran Kovačić (10:34:24), Marko Nuić (10:49:14), a mogu se pohvaliti i nastupom jedne trkačice Ketrin Velić koja je uspješno završila ovu izuzetno tešku i iscrpljujuću utrku na kojoj su mnogi posustali i u konačnici odustali. Otrčala je sto kilometara u vremenu 10:51:00. U utrci su sudjelovali i Roberto Špelić, Roberto Basiaco i Nenad Popović, sve članovi SRU-a Olimpik iz Umaga.

Članovi umaškog Olimpika

Riječ je o utrci koja se nalazi u kalendaru Svjetskog ultramaratonskog saveza (International association of   Ultrarunners - IAU), koja se održava u Slavonskom Brodu, na kružnoj stazi od pet kilometara, a može se birati dužina od 50 kilometara s limitom od sedam sati ili 100 kilometara s "time limitom" od 13 sati te štafeta na obje dužine s dva, odnosno četiri trkača. Ovogodišnje izdanje dobilo je Silver Label za utrku od 100 kilometara te Bronze Label za utrku na 50 kilometara.

- Treće mjesto. Izuzetna čast i ponos. Znao sam što želim i kako do toga doći pa je sama utrka bila točka na "i" jednog procesa u kojem sam neizmjerno uživao. Danima smo prolazili taktiku, pripremali sve do najmanjih sitnica. Eldin i ja smo krenuli sigurno. Plan je bio 15 kilometara držati 4:30 min/km, a nakon toga spuštamo na 4:15 i držimo do kraja. Do 55. kilometra je i bilo tako. Tada sam kao i u stimulaciji treninga osjetio da trebam stisnuti još jače...tempo 4:00 i u par krugova sam uspio vidljivo smanjiti prednost vodećeg trojica. Vjerovao sam da trebam tako do kraja kako bi uhvatio medalju. Ako nešto zeznem par minuta iza mene je Eldin i kao team smo na postolju. Za kraj svima veliko hvala. Ništa nismo i ne bi mogli odraditi sami. Silna potpora koju imamo gura nas dalje, ukratko je rezimirao utrku Pavle Kruljac.

Zadovoljstvo nije krila niti Ketrin Velić.

- Nekako sam se odmah uhvatila u brbljanju sa Željkom, trčali smo dugo zajedno, bodrili jedno drugo. Lijepo nam je išlo, svi smo se na stazi bodrili. Ubrzo sam zaključila da sam prebrzo krenula i bilo me strah što me čeka nakon 70 kilometra pa sam se vratila u tempo kojim sam zapravo mislila krenut. Bilo je tu super trkača koji su svakom riječi pokazivali da smo svi tu zajedno i da ćemo to odradit, ispričala je Ketrin, koja dodaje da se na tempu primijetio pad i dečki iz kluba su je prešli. - Nema veze, ideš do kraja, pet po pet kilometara, od okrjepe do okrjepe. Moram naglasit da je ekipa uz stazu za zlatnu medalju od publike, suporta do volontera. Opet sam uhvatila svoj ritam, počeo je padati mrak kad me na 92. kilometru presjekao grč u listu. Koji metar hodanja i opet sam lagano krenula prema cilju sa smiješkom na licu.

Ketrin Velić

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom