POREČKI DELFIN

NEVRIJEME SKRATILO STAZU PLIVAČKOG MARATONA, Splićani slavili u utrci za CRO CUP


Unatoč lošim vremenskim prilikama Porečki delfin ipak se održao u subotu ujutro na plaži hotela Pical, premda u skraćenom izdanju. Iako je kiša padala od ranog jutra, odazvalo se gotovo tisuću plivača iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Luksemburga, Italije, Slovenije, Srbije i drugih zemalja, te njihovih navijača i drugih znatiželjnika. No, za početak je trebalo pričekati, budući da su oba starta, i za CRO CUP i za rekreativni maraton, odgođena za sat vremena. No, u 10, odnosno u 10.30 sati se počelo, ali sve je ipak prekinuto oko podneva, taman pred proglašenje pobjednika, jer je tada počela obilno i nezaustavljivo padati obilna kiša. I jedni i drugi su zbog nevremena plivali samo 1.500 metara.

Apsolutni pobjednik 13. utrke CRO CUP-a u muškoj kategoriji je Grgo Mujan iz Splita, drugi je također Splićanin Dino Špadina, obojica iz KDP-a Split, a treći Filip Husnjak iz KDPSR-a Poreč. U ženskoj kategoriji apsolutna pobjednica je Antonia Buličić iz KDP-a Split, druga najbolja je njezina klupska kolegica Karla Šitić, a treća Jovana Jećanski iz srpskog kluba Swim Star Bečej.

- Vrijeme nam nažalost nije bilo naklonjeno, pa smo zbog sigurnosti sudionika smanjili stazu i to je bio dobar potez. Očekivao sam puno manje ljudi zbog lošeg vremena, ali ipak je njih gotovo tisuću ovdje. I nikome ne smeta kiša - rekao je Milan Žužić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i organizator Porečkog delfina.

Najpoznatiji Mađar na Porečkom delfinu bio je olimpijac i jedan od najtrofejnijih i najpoznatijih plivača na svijetu Laszlo Cseh koji je sudjelovao na rekreativnoj utrci.

- Stvarno sam uživao u plivanju. More je bilo izvrsno, temperatura vrlo ugodna, plivao sam opušteno i bez ikakvog opterećenja. Nisam hvatao nikakav rezultat niti se natjecao već sam baš uživao. Teže mi je plivati u moru nego u bazenu, jer moram često podizati glavu da vidim u kojem smjeru ideš, drugačije je. Ali jako sam zadovoljan. I ova kraća ruta mi je bila idealna. Ona na 5.000 bi bila možda previše, ali ova je baš bila po mojoj mjeri - rekao je Cseh nakon što je otplivao rekreativni maraton.

Ovaj najveći rekreativni plivački događaj u Hrvatskoj organizirali su Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč uz potporu Grada Poreča i Turističke zajednice, te hotelsku tvrtku Valamar Riviera. (T. K)                                                                                          

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini