PARAOLIMPIJSKE IGRE

MIKELA RISTOSKI Pulska atletičarka u petak u Tokiju brani naslov iz Rija: Vjerujem ću je ispuniti cilj. BORIT ĆU SE ZA MEDALJU!

Ne želim ništa prognozirati, ali vjerujem da ću ispuniti cilj s kojim sam došla u Tokio, rekla je članica AKOSI Medulin

| Autor: Robert CAR
U borbu za medalju - Mikela Ristoski

U borbu za medalju - Mikela Ristoski


Konačno se bliži i taj trenutak. Sutra u 19 sati po lokalnom, odnosno u podne po srednjeeuropskom vremenu, Mikela Ristoski će krenuti u obranu naslova paraolimpijske pobjednice u skoku u dalj. Pulska atletičarka, članica AKOSI Medulin, će u Tokiju braniti naslov osvojen u Rio de Janeiru, zahvaljujući kojem je na otvaranju Igara u Tokiju dobila čast da nosi hrvatsku zastavu. U pravilu sportaše dan, dva uoči glavnog natjecanja sezone, ali i cijelog olimpijskog ciklusa, "pere" uzbuđenje. Odnosno, ona pozitivna trema. Međutim, Ristoski je iznenađujuće smirena. Očito joj već treći nastup na POI, nakon Londona gdje je osvojila broncu i Rija gdje se okrunila naslovom paraolimijske pobjednice, ne izaziva pretjerano uzbuđenje.

- Fokusirana sam na svoj nastup, pojasnila nam je smireno Mikela Ristoski iz Tokija, iako je svjesna da je upravo ona jedna od glavnih uzdanice hrvatske reprezentacije na ovim Igrama, odnosno, ona od koje se očekuje osvajanje medalje. - Dobro se osjećam, puna sam energije i, što je vrlo važno, naviknula sam se na vremensku razliku. Trebalo mi je par dana da uhvatim ritam. Prvo nisam mogla spavati, potom mi se stalno spavalo, ali sad je sve super. Jedva čekam da počne natjecanje, da odradim to zbog čega sam i došla u Tokio.

Pulska atletičarka već je isprobala stazu na kojoj će tražiti treću paraolimpijsku medalju.

- Trenirala sam i već sam se naviknula na uvjete. Dat ću sve od sebe, staza je tvrda, ali je brza. Baš osjećam da je brza. Samo moram paziti na prestup.

Vremenski uvjeti ne pogoduju sportašima, ali isti su za svih.

- Evo, sad dok razgovaramo baš pada kiša. Zapravo pada cijeli dan, ima i nešto vjetra, ali barem nije onako sparno kao dosad. Ove dane je bilo jako sparno. Osjećaj je kao da vas netko polije kantom vode. Baš smo se "cijedili" cijelo vrijeme. Mislim, ja sam navikla trenirati po vrućini, ali ovdje je baš sparno, teško se diše.

Da bi obranila naslov iz Rija Mikela Ristoski morat će pobijediti devet suparnica. Među njima i dvije "ljute" konkurentice s kojima već godinama dijeli medalje na velikim natjecanjima.

- Došle su mi glavne konkurentice, Poljakinja Karolina Kucharczyk i Ruskinja Aleksandra Ručkina. Ukupno nas je deset u konkurenciji. Nema kvalifikacija, već se odmah skače finale. Potom će nakon tri serije otpasti dvije najslabije, a prvih osam će se boriti za medalje. Očekivanja?

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater