sportski duh

Preko tisuću trkača na ovogodišnjem Plava Laguna Polumaratonu

| Autor: Glas Istre
(Foto Plava Laguna d.d.)

(Foto Plava Laguna d.d.)


Ovogodišnje izdanje Plava Laguna Polumaratona održat će se sljedećeg vikenda, 16. i 17. ožujka u Poreču.

Glavni događaj, polumaraton (21 kilometar) se održava u nedjelju s početkom u 10 sati. Start je kod Hotela Parentium Plava Laguna, trči se preko Plava Resorta do Poreča i natrag prema Parentiumu (2 kruga). Osim najduže utrke, u nedjelju će se održati i 10K utrku koja se trči na istoj ruti, samo jedan krug (start također u 10 sati).

(Foto Plava Laguna d.d.)(Foto Plava Laguna d.d.)

U subotu je na programu 4 kilometara duga obiteljska utrka "Family Run" s početkom u 15 sati, te dječja utrka "Pepi Kids Run" s početkom u 13 sati. Start je ispred Laguna Loungea. Kotizacije za utrku "Family Run" bit će uplaćene porečkom Centru za inkluziju.

Dodatno, dječje utrke se organiziraju u suradnji s Podravkom pa će se mališani moći podružiti s maskotama Linom (Podravka) i Pepijem (Plava Laguna). Sudjelovati mogu djeca od 4 godine nagore - distance će biti prilagođene uzrastu.

Sve zajedno je za polumaraton prijavljeno više od tisuću trkača, a kada se ubroje i natjecatelji utrka "Family Run" i "Pepi Kids Run", , brojka će dosegnuti gotovo 1500 sportaša svih kategorija. Prijave su u najvećoj mjeri iz Italije, Slovenije, Austrije, a ima i domaćih trkača. 

(Foto Plava Laguna d.d.)(Foto Plava Laguna d.d.)

"Zahvaljujem cijelom timu Plave Lagune koji radi na ovom eventu te našim ostalim sportskim eventima – od prodaje, marketinga, operacija pa i naravno kolege koji rade u samim smještajnim i sportskim objektima. U 2023. godini lansirali smo Plava Laguna Sport brend te se još jače obvezali na razvoj sportskog turizma i sportske infrastrukture. Sve mora biti dobro uvježbano i koordinirano kako bismo našim gostima manifestacija bili pravi domaćini. I samo tako mogu nastati vrhunski eventi i vjerujem da je u tome Plava Laguna na samom vrhu", istaknuo je prof. Goran Vrus, direktor utrke Plava Laguna Polumaraton.

Zahvalio se i velikom broju volontera uključenima u organizaciju te lokalnoj zajednici na potpori i razumijevanju: "Zahvaljujem i velikom timu volontera koji se svake godine odaziva u organizaciju eventa, bez njih ne bi bilo moguće održati ovako visoki nivo organizacije. Također hvala i lokalnoj zajednici na potpori i razumijevanju s obzirom da trkači trče i djelomično po gradu. Ovaj event ima veliku prepoznatljivost i promovira Poreč i Funtanu kao destinacije sportskog turizma u predsezoni".

"Strategija razvoja destinacije podrazumijeva realizaciju manifestacija koje mogu biti motivom dolaska gostiju, naročito u pred i posezoni. Zbog toga su manifestacije poput Polumaratona dobrodošle u destinaciju jer motiviraju upravo velike grupacije rekreativaca na trku, a Poreč pozicioniraju kao friendly destinaciju za outodoor sportove. Zahvaljujemo se još jednom organizatorima te želimo svim sudionicima toplu dobrodošlicu u destinaciju Poreč", poručio je Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča.

(Foto Plava Laguna d.d.)(Foto Plava Laguna d.d.)

"Plava Laguna Polumaraton postao je ključan događaj u predsezoni koji privlači velik broj posjetitelja zbog svoje jedinstvenosti, izvrsne organizacije, atraktivne staze i energične atmosfere. Stoga, Funtana s ponosom podržava ovu utrku, prepoznajući njezin značajan doprinos turističkoj prepoznatljivosti destinacije. Ovaj tradicionalni sportski događaj ne samo da obogaćuje turističku ponudu, već potiče rast sportskog turizma te pruža nove mogućnosti ljubiteljima aktivnog odmora.

Očekujemo da će Plava Laguna Polumaraton pružiti nezaboravno iskustvo sudionicima i posjetiteljima, potičući ih da istraže ljepotu našeg kraja te da se vrate i uživaju u svim blagodatima koje naša destinacija nudi", istaknula je direktorica TZO Funtana Ana Milohanović-Čehić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom