Mikela Ristoski se vratila sa Svjetskog prvenstva

Nisam razočarana tek petim mjestom u Parizu

| Autor: Roberto Car
ODMOR PA KOBE I PARIZ - Mikela Ristoski

ODMOR PA KOBE I PARIZ - Mikela Ristoski


 Pulska paraolimpijka Mikela Ristoski doživjela je u Parizu nešto novo u svojoj dugotrajnoj, blistavoj karijeri. Nakon što se iz natjecanja u natjecanje, još od Europskog prvenstva u Manchesteru 2008. godine, vraćala s medaljom ili medaljama oko vrata, sa svjetske smotre u glavnom gradu Francuske vratila se s petim mjestom u skoku u dalj. Za trostruku osvajačicu medalja s Paraolimpijskih igara, zlatnom iz Rija i brončanom iz Londona i Tokija, možda bi se natjecanje u gradu koji će iduće godine ugostiti Olimpijske i Paraolimpijske igre moglo nazvati razočaravajućim, da nije dva ključna momenta. Prvo, konkurencija je bila iznimno jaka, nikad jača u povijesti natjecanja u T20 kategoriji, a drugo, članica AKOSI Medulina nije podbacila jer je natjecanje zaključila skokom od 5,40 metara. S tim bi skokom dosad osvajala medalju.

Preko 6 metara za zlato

- Nisam razočarana petim mjestom u Parizu. Ni trener Danial Temim ni ja nismo razočarani. Istina je, malo mi je žao što nisam i ovog puta osvojila medalju, rekla je Mikela Ristoski po povratku u Pulu. - Zapravo, imala sam medalju jer sam ostvarila dobar skok u trećoj seriji, skok koji bi mi sigurno donio brončanu medalju, ali je, nažalost, bio prijestup. Ispalo je kako je ispalo, glavu gore i idemo dalje.

Već po ovoj izjavi vidljivo je kakva je Mikela sportašica. Lako je biti »faca« kad se ostvaruju odlični rezultati i osvajaju medalje. Treba biti pravi sportaš i kad ne ide sve po planu. Puljanka je i po tome vrh.

- Konkurencija je stvarno bila i brojna, jer nas je bilo čak 16, ali i vrlo jaka jer su ostvareni sjajni rezultati. Dvostruka paraolimpjska pobjednica i svjetska rekorderka Poljakinja Karolina Kucharczyk je skočila 6,08 metara, a iznenadila je nova Brazilka Zileide Cassiano Da Silva skokom od 5,97 metra. Ona i Japanka Sonomi Sakai, četvrta s 5,44 metra, su nove u ovoj konkurenciji. Baš to što nas je bilo tako puno je stvaralo probleme jer bi se ohladila između skokova. Stvarno je puno trajalo dok dođeš na red da skačeš.

Osim fokusa na natjecanje, Mikela je stigla vidjeti malo Pariza, a sad će malo odmoriti do idućeg nastupa.

- Nije mi to bio prvi puta da sam u Parizu pa nisam puno šetala. Bila sam samo u centru, obišla Eiffelov toranj, a svo ostalo vrijeme provela sam u hotelu ili na stadionu Charlety. To je manji stadion, nije olimpijski na kojem će se iduće godine održati Paraolimpijske igre. Sad ću se malo odmoriti, mislim da mi tijelo traži odmor nakon višegodišnjih priprema i nastupa i zimi i ljeti, a onda krećemo s pripremama za iduću godinu. Prvo me očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu u svibnju, a potom i Paraolimpijske igre u Parizu, dodala je Mikela Ristoski.

Po 4. nastup na POI

Iako su prva četiri mjesta sa Svjetskog prvenstva osiguravala direktan plasman na Paraolimpijske igre u istom gradu, ne treba sumnjati da će pulska skakačica u Parizu iduće godine upisati i svoj četvrti nastup na najvećem natjecanju, tražeći i četvrtu medalju. Poznavajući njezin borbeni duh, čvrst karakter i predanost »kraljici sportova«, sigurno je da će ona i njezin trener Danial Temim napraviti sve kako bi se i iduće sezone Mikela Ristoski u Pulu vraćala s medaljama. Kakve je rezultate dosad ostvarivala na najvećim natjecajima, najlakše je prikazati po osvojenim medaljama. U tri nastupa na Paraolimpijskim igrama osvojila je broncu u Londonu skokom od 5,28 metara, potom je u Rio de Janeiru osvojila zlato skočivši osobni rekord od 5,79 metara, dok je u Tokiju osvojila broncu skokom od 5,46 metra. Na Svjetskim prvenstvima u zadnjih pet nastupa do Pariza osvojila je tri zlata, srebro i dvije bronce. Zlata je oko vrata stavljala u Christchurchu 2011. godine, u Dohi 2015. u troskoku te u Londonu 2017. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini