ATLETIKA

Medulinski bacači ove zime osvojili čak sedam medalja s državnih prvenstava. Rafael Ivančić, Kai Radolović i Argeo Percan pokorili hrvatsku konkurenciju

Zaista možemo biti ponosni na ovaj dio sezone u kojem smo osvojili čak sedam medalja po čemu smo u mlađim uzrasnim kategorijama među vodećim klubovima u Hrvatskoj u bacačkim disciplinama, istaknuo je trener bacačke skupine AK Medulin Ivan Radešić

| Autor: Roberto CAR
TRI BACAČA, SEDAM MEDALJA - Argeo Percan, Rafael Ivančić i Kai Radolović (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

TRI BACAČA, SEDAM MEDALJA - Argeo Percan, Rafael Ivančić i Kai Radolović (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Zimski dio atletske sezone ostat će zapisan u povijesti Atletskog kluba Medulin. Ono što su u dvoranskoj sezoni, usprkos neadekvatnim uvjetima za trening, ostvarili bacači koje trenira Ivan Radešić, ravno je senzaciji. Naime, "mali" Medulin se ubacio u sam vrh hrvatske atletike u bacačkim disciplinama jer je tercet bacača osvojio čak sedam medalja.

Medalje za povijest

- Zaista možemo biti ponosni na ovaj dio sezone u kojem smo osvojili čak sedam medalja po čemu smo u mlađim uzrasnim kategorijama među vodećim klubovima u Hrvatskoj u bacačkim disciplinama, s ponosom u glasu istaknuo je trener Medulina Ivan Radešić, koji paralelno radi i sa sportašima s invaliditetom u najboljem hrvatskom klubu, pulskom AK Spektar. - Naša bacačka skupina broji 12 natjecatelja, sedam dječaka i pet djevojčica, ali to nas nije spriječilo da osvajamo medalje na državnim prvenstvima u dvorani i na Zimskom bacačkom prvenstvu.

Zaslužni za ove uspjehe su Rafael Ivančić, Kai Radolović i Argeo Percan.

- Ivančić je u bacanju kugle osvojio srebrnu medalju na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i broncu na juniorskom prvenstvu. Radolović je osvojio zlato u kugli u konkurenciji kadeta, dok je Percan osvojio zlato u kugli u konkurenciji mlađih kadeta.

Nakon toga je krenula sezona na otvorenom i održano je Zimsko bacačko prvenstvo na kojem je Ivančić u juniorskoj konkurenciji osvojio zlato u kugli, srebro u disku i broncu u kladivu. Ove četiri medalje, koje je Rafael Ivančić osvojio u juniorskoj konkurenciji, ujedno su i prve juniorske medalje s državnih prvenstava u povijesti našeg kluba, nastavio je trener Radešić.

Još da su Medulinci imali uvjete za rad poput konkurentskih klubova…

Prostor za napredak

- Nažalost, ove sezone nismo imali adekvatne uvjete za rad. Stadion na Verudi se renovirao pa nismo mogli trenirati. Koristili smo bacačke terene kod hotela Belvedere pa se ovim putem zahvaljujem Arena Hospitality grupi i Zajednici sportova Općine Medulin. Bacački nam je zimska sezona bila puno bolja nego trkačka, ali sad kad je obnovljena atletska staza vjerujem da će i naša trkačka grupa osvojiti medalje na otvorenom.

U Medulinu imamo uvjete za kuglu, disk i kladivo, dok za koplje, nažalost, nemamo. Koplje možemo bacati samo na nekoj livadi. Treniramo tri puta tjedno, ali nema forsiranja. Dečki imaju još puno prostora za napredak. Uostalom, imaju od 12 do 16 godina.

Sad usavršavamo tehniku, dok za utege i vježbe snage ima vremena. Nakon ovih rezultata okrećemo se sezoni na otvorenom gdje ćemo nastojati nastupiti na juniorskom prvenstvu jer su dečki izborili norme. Naime, od prije dvije godine su uvedene norme za državna prvenstva tako da se ne može svatko prijaviti. Naravno, očekujemo i nove medalje. Lani je Medulin ukupno osvojio deset medalja s državnih prvenstava, dok ih već sad imamo sedam te vjerujem da ćemo biti bolji nego lani, dodao je Ivan Radešić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater