LIJEPE VIJESTI

ODLUKA VIJEĆA SVJETSKE ATLETIKE: Svjetsko prvenstvo u krosu održat će se polovicom veljače 2024. u Puli i Medulinu

Inicijativa je krenula sa same staze, nakon dugo godina ponovnim vraćanjem kros utrka u Medulin. Organizirali smo Otvoreno prvenstvo Istre u krosu za naše najmlađe atletičare, baš na stazi gdje je 2002. održano Europsko prvenstvo u krosu i tako je krenula ideja na kojoj dugo radimo, a koju su prepoznali svi sudionici projekta, kaže Elvis Peršić

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Na sastanku Vijeća Svjetske atletike, održanom u Eugeneu, odlučeno je da će se Svjetsko prvenstvo u krosu 2024. godine održati u Hrvatskoj i to u Medulinu i Puli. To je na tiskovnoj konferenciji objavio predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe. Elvis Peršić, predsjednik Atletskog saveza Istre, rekao nam je da će se prvenstvo održati u veljači 2024. godine, vjerojatno polovicom tog mjeseca. Atletski savez Istre će, prema njegovim riječima, biti jedan od organizatora manifestacije.

Na ovoj odluci Svjetske atletike zahvalio se i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić sljedećim riječima: "Velika čast ukazana je Hrvatskoj i Hrvatskom atletskom savezom dodjelom domaćinstva Svjetskog prvenstva u krosu 2024. Hvala puno Svjetskoj atletici na ukazanom povjerenju i sad je na nama da u narednih godinu i pol dana prezentiramo Hrvatsku, Istru, Medulin i Pulu te samo Svjetsko prvenstvo na najvećem mogućem nivou. Mi smo kao nacija poznati kao odlični domaćini i dajemo uvijek naš maksimum u tim situacijama. Pokazali smo to u Splitu za vrijeme Europskog prvenstva 1990., Kupa kontinenata 2010., i Europskog bacačkog prvenstva 2021., a posebno se veselimo što će Medulin ponovo ugostiti kros prvenstvo. Godine 2002. u Medulinu su trčali najbolji Europljani, a 2024. najbolji svjetski atletičari trčat će na najljepšoj kros stazi na svijetu. Najbolji će biti nagrađeni u pulskom Amfiteatru. Vidimo se svi skupa u Medulinu i Puli 2024., a sve vas pozivam da posjetite Hrvatsku i prije."

Ova odluka je iskaz povjerenja Svjetske atletike da Hrvatska i Hrvatski atletski savez mogu organizirati i najveće svjetske priredbe. Hrvatska je preuzela organizaciju u konkurenciji jedne velike Kine, a osim ove odluke donesena je odluka da će se Svjetsko prvenstvo u krosu 2026. održati u Sjedinjenim američkim državama (Tallahassee, Florida), dok će Japan odnosno Tokio biti domaćin Svjetskog atletskog prvenstva 2025. godine.

Lokalni partner projekta i jedan od nositelja ovog projekta u Istri, Atletski savez Istre od početka sudjeluje u operativnim zadacima i začetku ideje o ovom velikom projektu. Predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić kazao je da je ponosan i sretan što je Svjetska atletska organizacija prepoznala Hrvatsku kao domaćina, a Pulu i Medulin kao destinaciju za jedno od najvećih svjetskih atletskih natjecanja.

- Inicijativa je krenula sa same staze, nakon dugo godina ponovnim vraćanjem kros utrka u Medulin, odnosno Kaželu. Organizirali smo Otvoreno prvenstvo Istre u krosu za naše najmlađe atletičare, baš na stazi gdje je 2002. održano Europsko prvenstvo u

krosu i tako je krenula ideja na kojoj dugo radimo, a koju su prepoznali svi sudionici projekta, kojima zahvaljujem na trudu, angažmanu i podršci, rekao je Peršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom