KUHAJTE S GLASOM ISTRE
RECEPT DANA: Pripremite najbržu, ali ukusnu pizzu
Molim te spremi mi nešto za večeru. Koliko puta ste slušali ovakvu molbu djece ili ukućana i ostali s velikim upitnikom iznad glave. Naravno njima se ne jede salama, sir ili neki namaz. Kad ne znam što bih uvijek postoji rezervni adut u rukavu, točnije u frižideru - svježe lisnato tijesto. Dakle ne ono iz dubokog, jer na njega moraš čekati da se odledi ili to učiniti manje uspješno u mikrovalnoj. Svježe lisnato tijesto dovoljno je samo odmotati u plehu za pećnicu, jer pakiranje već sadrži i papir za pečenje. Zatim po njemu namazati tanak sloj neke dobre pasate, a meni je Podravkina favorit. Po njoj složiti komadiće sira, najbolje listiće mozzarele. Dovoljno je jedno standardno pakiranje toga sira koje sadrži dvije loptice. Na koncu začiniti s malo origana i u pećnicu s tim. Naravno na pizzu se slažu one namirnice koje volimo, mogu se dodati komadići šunke, listići luka, gljive, mali pomidorići prerezani na pola, a pri kraju pečenja rikulu. Štošta drugog može ići na pizzu, ali ne treba pretjerivati s previše namirnica odjednom. Ova se naša malo drugačija pizza ispeče za 10 - 15 minuta na 200 stupnjeva.