dobro promislite

Kada čujete za što je sve dobra, nikada više nećete baciti koru od naranče

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Važno je znati da kora naranče sadrži puno vitamina C, ali i više vlakana, kalcija, vitamina A u odnosu na drugo voće. Bogata je raznim biljnim spojevima koji imaju antioksidativna i protuupalna svojstva. Učinkovito i nježno čisti kožu, a budući da ima moć skupljanja pora i kontrole masnoće, pokazao se posebno korisnim za osobe s masnom kožom jer “skida” višak sebuma.

Osim toga, prah narančine kore izvrstan je za prirodni piling, jer ima blago zrnastu teksturu. Može pomoći u otčepljenju i pročišćivanju pora, čineći površinu kože glatkijom, prenosi City magazine.

Prah od narančine kore, pun vitamina C, izvrsno je sredstvo protiv pigmentacije.

Također se koristi kao blago sredstvo za izbjeljivanje. Redovitim korištenjem posvijetlit ćete sve tragove pigmentacije, mrlje i ožiljke od akni. Kontrolira sebum, odnosno njegovu proizvodnju na koži, čime se smanjuje mogućnost pojave akni i mitesera. Stoga postaje nezaobilazan sastojak rutine njege svake osobe s masnom kožom.

Prah narančine kore ima u sebi i svojstva protiv starenja. Sadrži kemijske spojeve (limonen, linalol, citronelol…) koji mu daju antioksidativna svojstva, što ga čini odličnim sredstvom za usporavanje i sprječavanje starenja.

Osim toga, poboljšava cirkulaciju krvi i povećava proizvodnju kolagena, dajući koži mladenački izgled i sjaj.

Dakle, sljedeći put kada poželite baciti narančinu koru, pogotovo onu nešpricanu ili netretiranu, sjetite se za što sve može poslužiti i zašto zaslužuje važno mjesto u vašoj svakodnevnoj rutini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini