SEDMI ROĐENDAN

JUBILEJ PULSKOG TEATRA NARANČA, u nedjelju poklon predstava "Vitez željeznog srca"


Teatar Naranča 30. listopada slavi svoj sedmi rođendan, a tim će povodom danas u svojim prostorima, dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra (bivši Pionirski dom), pokloniti svojoj publici, s početkom u 18 sati predstavu "Vitez željeznog srca".

Sve je to počelo dosta samozatajno 2011. godine, i odmah je publika prepoznala njihov trud i rad i uspjesi su se nizali.  O njihovom uspjehu najbolje svjedoči puna dvorana narančastih stolica u Dječjem kreativnom centru, bivšem Pionirskom domu prilikom svake predstave, kao i dječji osmijesi i ozarena lica tijekom njihovih izvedbi, ali i dječji glasni pozitivni komentari za vrijeme predstava.

Djeca i profesionalci

- Sve naše predstave radovi su akademskih glumaca, redatelja, slikara, glazbenika u koje uključujemo polaznike Dramskog studija, kako bi stekli nova iskustva i možda jednog dana profesionalno krenuli u umjetničke vode, kazao je ravnatelj ovoga kazališta Luka Juričić koji je i oformio Teatar s nekoliko kolega entuzijasta, kao što su Majkl Mikolić i Franjo Tončinić, a ubrzo su im se pridružili i razni drugi glumci.

U Naranči se njeguje i čakavska scena, tijekom godina održane su i predstave na talijanskom jeziku, a uz njihove produkcije, tu se održavaju i brojna gostovanja. Tijekom ljetnih mjeseci predstave izvode i na ulicama, trgovima, u sastavu raznih manifestacija. Tako je "Veli Jože" svoju premijeru imao u Motovunu, "Orfej i Euridika" izvedeni su u sastavu Dana antike, kao i "Pipove antičke pustolovine", koje su izvedene najprije na Giardinima i potom na Nezakciju.

Klasično i autorsko

Na repertoaru su uprizorenja klasičnih bajki i priča, kao i nove, autorske stvari, a u njihovim predstavama sudjelovala su i brojna poznata imena. Katarina Baban, poznato lice s tv-ekrana glumila je u predstavi "Herkul" prije četiri godine, a tu su glumili i Teodor Tiani, Petra B. Blašković, Monika Mihajlović, Gea Gojak i drugi glumci.

Do sada su, između ostalog, odigrane predstave "Heidi", "Vuk i sedam kozlića", "Bambi", "Crvenkapica", "Pinocchio", "Aladdin", koji je doživio i obnovljeno ruho i izdanje, "Snježna kraljica", "Cvilidreta", "Ljepotica i zvijer", "Pepeljuga", "Snjeguljica i sedam patuljaka", "Alisa u zemlji čudesa", "Herkul", "Orfej i Euridika", "Tri mušketira", "Tri praščića", "Trnoružica", niz avantura o Pipu, koji je bio zaljubljen, njegove pustolovine za vrijeme Božića i Uskrsa, pa su tu bile razne epizode prosinačkih noći i druge. (Vanesa BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of