NEW YORK

Christopher Nolan snimio novi blockbuster 'Oppenheimer'

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Renomirani filmski redatelj Christopher Nolan odabrao je J. Roberta Oppenheimera kao temu za svoj novi film, vrativši gledatelje u vrijeme kad je američki teorijski fizičar nadgledao stvaranje atomske bombe tijekom Drugog svjetskog rata.

Nolanov triler "Oppenheimer" temelji se na biografiji "American Prometheus" iz 2005. koju su napisali Kai Bird i Martin J. Sherwin, a u njemu glume zvijezde poput Matta Damona, Roberta Downey Juniora, Emily Blunt i Cilliana Murphyja, koji u glavnoj ulozi utjelovljuje "oca atomske bombe". Film bi se u kinima trebao pojaviti kasnije ovog mjeseca. 

"Oppenheimerova priča je jedna od najdramatičnijih koje znam i ima mnogo, mnogo aspekata zbog kojih je tako neodoljiva", rekao je Nolan u zajedničkom intervjuu s Murphyjem za Reuters.

"Samo sam htio odvesti gledatelje tamo da budu u toj sobi s tim ljudima dok su morali donijeti te grozne odluke koje su odredile svijet u kojem sada živimo", dodao je.

Oppenheimer je upravljao tajnim laboratorijem Los Alamos, uspostavljenim za vrijeme predsjednika Franklina D. Roosevelta u sklopu Projekta Manhattan radi izgradnje prve atomske bombe.

Nadgledao je detonaciju prve atomske bombe "Trinity" u pustinji u saveznoj državi Novi Meksiko prije nego što je oružje korišteno u bombardiranju Hirošime i Nagasakija.

"Ima toliko informacija (o Oppenheimeru). Kao glumac, moj posao je da zapravo idem za čovječnosti i emocijama te kompleksnosti i moralnosti lika", kazao je Murphy, koji je već surađivao s Nolanom.

"Stoga zapravo nisam tratio mnogo vremena na fiziku, (nego) samo malo. No, čovjek je taj za kim sam išao", dodao je Murphy.

Nolan je poznat po svojim konceptualnim narativima i vizualnom stilu u filmovima poput "Početak", "Tenet" i trilogije o superjunaku Batmanu.

"'Oppenheimer' je neka vrsta mješavine svakog filma Chrisa Nolana ikad, od kojih su svi doveli do postavke otprilike duboke poput ove", rekao je Downey Junior, dodavši da je riječ o zabavi koja će gledatelje držati "na rubu stolca". 

"Bilo je ludo biti dio snimanja filma i još je luđe gledati ga", istaknuo je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum