VODEĆA DOMAĆA TURISTIČKA TVRTKA

DOBAR POSAO KOD NAJBOLJEG POSLODAVCA U TURIZMU: Valamar nudi sezonski rad s cjelogodišnjim primanjima. Evo što kažu iskusni sezonci

Valamar je ocijenjen kao najbolji poslodavac u turizmu već četiri godine uzastopno i kontinuirano poboljšava uvjete rada za svoje zaposlenike. Valamar je u 2021. godini isplatio najveće iznose dodatnih nagrada i stimulacija do čak 11.300 kuna neto, a lider je i u mjeri stalni sezonac koja se uspješno provodi već niz godina, u koju je uključeno više od tisuću Valamarovih djelatnika

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Haris Bašić za sebe kaže da voli raditi s ljudima. Kako radi kao valet londiner u Valamarovu Girandella Resortu ta mu činjenica dobro dođe.

“Susreti s ljudima iz cijelog svijeta vesele i obogaćuju. A najviše me vesele trenuci kada gosti prepoznaju i pohvale naš rad i angažman”, kaže.

Haris je sezonac, a u Valamarov resort u Rapcu vraća se već nekoliko godina. Život sezonskih radnika pun je računanja. Prirodom njihova posla, radni im je period u godini ograničen, tako da osobne financijske konstrukcije moraju zatvoriti mjesecima unaprijed. Dobro zato dođe kada na svoj posao mogu računati i iduće sezone.

Haris Bašić

Valamar, vodeća domaća turistička tvrtka, zato već godinama, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi mjeru Stalni sezonac koja njihovim sezonskim radnicima osigurava minimalno šest mjeseci rada u sezoni, dok u zimskom periodu, kada nisu u radnom odnosu, primaju naknadu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i prijavljeni su na produženo mirovinsko osiguranje. U mjeru je uključeno više od 1000 zaposlenika koji znaju da će ih i iduće sezone čekati njihov dobar posao u Valamaru.

“Mjera stalni sezonac osigurava mi cjelogodišnja primanja te rad u sezoni na radnom mjestu koje uistinu volim. Osim toga kroz cijelu godinu prijavljen sam na mirovinsko osiguranje, što je odličan dodatni benefit. Zimski period pruža mi mogućnost za odmor i uživanje u privatnim aktivnostima”, zaključuje Bašić.

Valamar je ocijenjen kao najbolji poslodavac u turizmu već četiri godine uzastopno i kontinuirano poboljšava uvjete rada za svoje zaposlenike. Valamar je u 2021. godini isplatio najveće iznose dodatnih nagrada i stimulacija do čak 11.300 kuna neto, a lider je i u mjeri stalni sezonac koja se uspješno provodi već niz godina, u koju je uključeno više od tisuću Valamarovih djelatnika.

Stalna primanja i siguran posao

Stalni sezonci mogu postati oni Valamarovi zaposlenici koji su u njegovim objektima kontinuirano radili najmanje šest mjeseci i koji će u toj kompaniji odraditi još najmanje šest mjeseci naredne sezone.

Sanja Faraguna

Recepcionerka u Valamar Girandella Resortu Sanja Faraguna u Valamaru je zaposlena od 2019. godine, a već iste sezone po prijedlogu nadređenog uključena je u mjeru stalni sezonac.

“Mjera stalni sezonac osigurava mi cjelogodišnja primanja, siguran posao u idućoj sezoni i cjelogodišnju prijavu na mirovinsko osiguranje. Rad u turizmu je izazovan, zabavan i dinamičan te nakon aktivne ljetne sezone zimske mjesece koristim za odmor, putovanja i volonterske projekte u kojima rado sudjelujem”, kaže ona.

Osim za sezonce, mjera je dobra i za sam Valamar, jer omogućava kompaniji da osigura povratak najboljih i najvrjednijih zaposlenika. Stalni sezonci u Valamaru imaju prednost prilikom zaposlenja u novoj sezoni, te su uz stalne radnike angažirani po samom otvaranju objekata.

Program V+3

Mjera stalni sezonac nije jedina mjera kojom se Valamar trudi nagraditi i zadržati dugogodišnje sezonce. Već više od pet godina živi i interni program V+3 kojim se mjera stalni sezonac nadograđuje dodatnim pogodnostima. Programom se stalnim sezoncima jamči ugovor kroz tri sezone, duži ugovor o radu u sezoni, te veća primanja. Stalnom sezoncu u programu V+3 osiguran je ugovor o radu u trajanju od minimalno devet mjeseci u sezoni, a uz sigurno zaposlenje kroz više godina imaju i prednost pri zapošljavanju na neodređeno vrijeme te brojne druge pogodnosti. Stalni sezonci u programu V+3 primaju novčanu pomoć HZZ-a u maksimalnom trajanju od tri mjeseca.

Recepcionar u PC Solaris Vedran Kosić dugogodišnji je stalni sezonac, a trenutno je uključen i u Valamarovu mjeru V+3.

“U Valamaru sam zaposlen od 2015. godine, a u mjeri stalni sezonac sam od 2016. Oduvijek radim na recepciji te se i dalje vidim na tom radnom mjestu. Svakodnevni rad s ljudima i komunikacija s kolegama me veseli i obogaćuje. Posebno me veseli činjenica da se velik broj naših gostiju godinama iznova vraća u naše hotele upravo radi osoblja”, priča nam Kosić i kaže kako je uvijek na raspolaganju i spreman pomoći kolegama.

Vedran Kosić

Radio je do sada u raznim objektima u destinaciji Poreč.

“Valamar kao poslodavac ispunjava moja očekivanja, zadovoljan sam svojim napretkom i mogućnošću educiranja”, dodaje.

Veseli ga i što ima tu mogućnost da slobodno vrijeme u zimskim mjesecima iskoristi za hobije: latino plesove, teretanu i šetnje u prirodi.

“Svima bih preporučio korištenje mjere stalni sezonac, odnosno programa V+3 obzirom da garantira cjelogodišnja primanja i mirovinski staž kroz cijelu godinu, a isto tako i puno slobodnog vremena nakon sezone”, zaključuje Kosić.

Za kraj dodajmo i da Valamar kontinuirano svake godine dio radnika zapošljava na neodređeno vrijeme, te da stalni sezonci imaju prednost i pri stupanju u stalni radni odnos. Samo ove godine u Valamaru je 400 djelatnika zaposleno na neodređeno vrijeme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater