akcija prometne policije

Rekorder vikenda: U Puli zaustavljen za volanom, alkotestom mu utvrđeno 2.26 promila

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U dane vikenda, od 17. do 19. svibnja, je na području Policijske uprave istarske evidentirano 14 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško, a devet lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u četiri prometne nesreće.

Tijekom vikenda kontrolirano je 466 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 15 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 226 prekršaja, od koji policija izdvaja: nepropisna brzina - 73 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa - 39 prekršaja, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 13 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 24 prekršaja te ostali prekršaji - 77 prekršaja.

U nedjelju je na području Policijske postaje Labin provedena prometna akcija ''Nadzor vozača mopeda i motocikala'', koordinirano s Policijskom postajom Opatija. Utvrđen je ukupno 21 prekršaj, od kojih šest prekršaja vozača motocikala. Iz prometa su isključena četiri motocikla zbog tehničke neispravnosti.

Pulska prometna policija je 17. svibnja oko 15,24 sati u Ulici Jurja Žakna u Puli zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.26 promila upravljao 52-godišnjak. Vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je vozaču izrekla novčanu kaznu u iznosu od 1.240 eura od te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Labinska je policija 19. svibnja oko 2.05 sati na autobusnom ugibalištu zaustavila 40-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1.90 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Labina u smjeru Štrmca. Također je kontrolom utvrđeno da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od tri dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of